Κατόπιν συναντήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτ/νίας – Λευκάδας με τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κο Κόλλαρη Κων/νο και με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου Π.Ε. Αιτ/νίας προκειμένου να διασφαλιστούν και φέτος οι συναλλαγές πετρελαίου θέρμανσης μεταξύ πρατηριούχων – καταναλωτών και για να εξασφαλιστεί την χειμερινή περίοδο κάθε νοικοκυριό του νομού μας με περισσότερη θέρμανση με όσο τον δυνατόν λιγότερο κόστος, η Ένωση Βενζινοπωλών αναφέρει τις εξής χρήσιμες οδηγίες, τις οποίες κάθε καταναλωτής θα πρέπει να ακολουθεί κατά την παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης σε αυτόν:
1) Το πρατήριο της γειτονιάς αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση. Καλό θα είναι οι καταναλωτές να το προτιμήσουν.
2) Να αποφύγουν τους περιστασιακούς προμηθευτές.
3) Κριτήριο για την επιλογή του πρατηρίου δεν είναι μόνον η τιμή στην οποία πωλείται το πετρέλαιο, αλλά η ποιότητα και η σωστή παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης.
4) Όσο μεγαλύτερη ποσότητα αγοράσουν τόσο καλύτερη τιμή μπορούν να πετύχουν.
5) Κατά την παραλαβή να προσέχουν το χρώμα του πετρελαίου να είναι κόκκινο και διαυγές. Αν είναι θολό να μην το παραλάβουν.
6) Η παραλαβή καλό θα είναι να γίνεται από δύο άτομα, ώστε ο έλεγχος των προμηθευτών να είναι μεγαλύτερος.
7) Όποιος παραλαμβάνει το πετρέλαιο οφείλει να γνωρίζει καλά τις διαστάσεις της δεξαμενής του.
8) Σημαντικό είναι να μετρά την ποσότητα που έχει πριν την παραλαβή, αλλά και αυτή που υπάρχει μετά το γέμισμα της δεξαμενής ώστε να είναι σίγουρος για την ποσότητα που παρέλαβε.
9) Για να γίνει σωστή μέτρηση μετά το γέμισμα της δεξαμενής θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 5 λεπτά για να <<ηρεμήσει>> το πετρέλαιο.
10) Ο καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει πως η στάθμη του πετρελαίου ενδέχεται να σταματήσει ένα με δύο εκατοστά από εκεί που αρχικά είχε υπολογιστεί. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω του ότι η δεξαμενή μετά το γέμισμά της θα παρουσιάσει μια μικρή διόγκωση.
11) Ιδιαίτερη προσοχή, να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας όταν γίνεται η παράδοση πετρελαίου θερμάνσεως σε υπόγεια και κλειστούς χώρους, λόγο του ότι τα αέρια είναι επικίνδυνα για ανάφλεξη.
12) Πρέπει να πραγματοποιείτε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης.
13) Να μην αφήνουν τον καυστήρα πετρελαίου να λειτουργεί χωρίς καύσιμα, γιατί έτσι καταστρέφεται η αντλία και το μπεκ.
14) Να ελέγχετε ο μετρητής να είναι σφραγισμένος και η ένδειξή του να είναι στο μηδέν.
15) Η προμέτρηση, η επιμέτρηση και ο υπολογισμός της ποσότητας θα πρέπει να γίνονται παρουσία του οδηγού του βυτιοφόρου ή του βοηθού του.
16) Ο πρατηριούχος είναι υποχρεωμένος να εκδώσει ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ προς τον καταναλωτή αναγράφοντας στοιχεία του πελάτη, τον Α.Φ.Μ., τον Κωδικός Πληρωμής Δ.Ε.Η., τα λίτρα ,το ποσό πληρωμής, κτλ.
17) Ο καταναλωτής με την απόδειξη που θα εκδώσει ο πρατηριούχος, προκειμένου να εισπράξει το επίδομα θέρμανσης, θα πρέπει να υποβάλλει τη σχετική αίτηση σε ηλεκτρονική φόρμα (μέσω ίντερνετ www.gsis.gr) της γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου βάζοντας τους κωδικούς τις εφορίας το username και το password, θα καταχωρεί τα στοιχεία της απόδειξης, τον αριθμός λογαριασμού τραπέζης και κατόπιν ο φόρος θα πιστώνεται, εφόσον το δικαιούται βάση κριτηρίων, στο τραπεζικό του λογαριασμό.
Το ποσό επιστροφής φόρου είναι 28 λεπτά ανά λίτρο, για ποσότητες μέχρι 960 λίτρα, για όλη την σεζόν και η μέγιστη επιστροφή φτάνει τα 270 ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου