Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

e-Νέα Δημοκρατία» θα ξαναφέρει τη νεολαία κοντά στην παράταξη


Αποδεχόμενος πρόσκληση των μελών της ομάδας δράσης για την Αττική, ο Νίκος Νικολόπουλος βρέθηκε την Τρίτη σε συγκέντρωση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, των οποίων ο ίδιος υπήρξε επικεφαλής, οργανώνοντας τον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα στο Λεκανοπέδιο.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και για την επικείμενη ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, όπου και ο ίδιος είναι υποψήφιος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος συζήτησε με τα στελέχη, την ηλεκτρονική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και την περαιτέρω αξιοποίηση του διαδικτύου, τονίζοντας την πεποίθησή του πως η στόχευση για τη δημιουργία μίας «e-Νέας Δημοκρατίας» δεν είναι καθόλου ουτοπική ή δύσκολη.








Ενθυμούμενος μάλιστα, την πολύ καλή δουλειά που κατά την προεκλογική περίοδο έκανε η ομάδα δράσης στο διαδίκτυο, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως η συγκεκριμένη σκέψη αποτελεί μια βαθιά τομή στην μέχρι σήμερα οργανωτική δομή της παράταξης, η οποία παράλληλα, είναι βέβαιο πως θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία και τις ιδέες της, αλλά και συνολικότερα την πολιτική, πολύ πιο κοντά σε ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας.

Ο Αχαιός πολιτικός σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Δεν λέω κάτι νέο… Όλοι ξέρουν - το είδαμε και στις πρόσφατες εκλογές - πως η ΝΔ δείχνει πως δεν μπορεί να προσελκύσει πλέον τους νέους ανθρώπους. Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Σίγουρα δεν φταίνε οι ιδρυτικές αρχές με τις οποίες κληρονόμησε την παράταξη ο Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η ταύτιση του έθνους με τον λαό, της εθνικής ανεξαρτησίας με την λαϊκή κυριαρχία, της προόδου με το κοινωνικό αγαθό και της πολιτικής ελευθερίας με την έννομη τάξη και τη κοινωνική δικαιοσύνη, είναι διαχρονικές αξίες και ειδικά στην εποχή μας, συνιστούν ιδέες… έφηβες και επαναστατικές. Άρα, δεν φταίει ο πυρήνας των ιδεών μας. Προσωπικά πιστεύω πως φταίνε δύο πράγματα: Από την μία, η θεώρηση της ΝΔ ως μίας συστημικής και παλαιοκομματικής οργάνωσης και από την άλλη, η εντελώς επιδερμική εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών και ειδικά του ίντερνετ. Η ηλεκτρονική Νέα Δημοκρατία είναι η απάντηση στο δεύτερο αίτιο, αφού η απάντηση στο πρώτο μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την παραγωγή πολιτικού έργου που θα αποδείξει ότι οι έφηβες αρχές μας εξακολουθούν να αποτελούν για εμάς, μπούσουλα και οδηγό πορείας. Μιλώντας για την αξιοποίηση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όμως, είμαι βέβαιος πως μπορούμε να κάνουμε πολλά και πολύ γρήγορα. Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να μένουμε στα… φαξ και στις συσκέψεις στρογγυλών τραπεζιών, όταν όλος ο κόσμος μπορεί πολύ εύκολα να μοιράζεται σκέψεις και να συνδιαλέγεται μέσω διαδικτύου. Αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ηλεκτρονικές οργανώσεις, πραγματικών μελών, οι οποίες παράλληλα θα είναι γκρουπ και ομάδες σε διάφορα ιντερνετικά μέσα. Στο ίντερνετ, η οργάνωση, οι σκέψεις και κυρίως οι αποφάσεις, τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες. Πόσες φορές μπορεί να δει από κοντά και να μιλήσει με τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο ή τον Γραμματέα, ένα περιφερειακό στέλεχος του κόμματος; Ελάχιστες. Μπορεί πανεύκολα να το κάνει όμως, μέσω του ίντερνετ, ακόμα και σε ζωντανό χρόνο. ‘Η ξέρετε για παράδειγμα πως ένα μεγάλο κομμάτι των Αγανακτισμένων προέκυψε μέσω του Facebook και πως σήμερα ένα μεγάλο μέρος της επικαιρότητας, αναπαράγεται και γνωστοποιείται μέσω του Twitter, με μόλις 140 γράμματα! Δεν μας δείχνουν κάτι όλα αυτά; Έχω την αίσθηση πως όσο το κόμμα σε κεντρικό επίπεδο, δεν αναγνωρίζει την σπουδαιότητα των νέων τεχνολογιών μας ή μένει μόνο στα τυπικώς απαραίτητα, τόσο περισσότερο χάνει την επαφή του με τη νέα εποχή και τη νέα γενιά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου