Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα του «Μανδραγόρα» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ .


Με εξαιρετική επιτυχία δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα του έργου ο «Μανδραγόρας» χθες (προχθές) το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στα Γιάννινα. Περισσότεροι από 1.200 θεατές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, γέλια και χειροκροτήματα την παράσταση. Στο τέλος της δε αντάμειψαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα καλλιτεχνικούς συντελεστές και ηθοποιούς, καλώντας τους αρκετές φορές πάνω στη σκηνή και δείχνοντας με τη συνολική τους αντίδραση ότι η παράσταση αυτή θα προστεθεί στις επιτυχίες των 96 επαγγελματικών παραγωγών του ηπειρωτικού θεάτρου.







Η κωμωδία του Νικολό Μακιαβέλλι θα συνεχίσει την περιοδεία της, η οποία περιλαμβάνει παραστάσεις κυρίως στην Ήπειρο, οι οποίες οργανώνονται με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και τους κατά τόπους Δήμους, αλλά και την υπόλοιπη χώρα. Η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει παραστάσεις (στην Πάργα σήμερα Πέμπτη - αύλειος χώρος 2ου Δημοτικού Σχολείου Πάργας, οργάνωση Δήμος Πάργας), στην Ανατολή σήμερα - αύριο Παρασκευή (αύλειος χώρος 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, οργάνωση Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών), στους Μελιγγούς το Σάββατο (οργάνωση Δήμος Δωδώνης) και στην Αμπελιά την Κυριακή (οργάνωση Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών). Η ερχόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει παραστάσεις σε Παραμυθιά (Τρίτη 24/7, θέατρο κατασκήνωσης, οργάνωση Δήμος Σουλίου), σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ιωαννιτών με οργάνωση του Πνευματικού Κέντρου και των κατά τόπους πολιτιστικών φορέων: Περίβλεπτος την Τετάρτη 25/7, Νεοκαισάρεια την Πέμπτη 26/7, Κουτσελιό την Παρασκευή 27/7 και Νεοχωρόπουλο το Σάββατο 28/7, καθώς και στην Κοπάνη την Κυριακή 29/7 (οργάνωση Δήμος Δωδώνης). Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9.30’ μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Μέγας χορηγός: ΠΕΔ Ηπείρου. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων. Υποστηρικτές: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Ξενοδοχεία «Olympic» και «Epirus Pallas», Τράπεζα «Eurobank», εταιρείες «Κτήμα Γκλίναβος», «Ζαγόρι», «Βίκος», «Vodafon - Πρόκος».

Συντελεστές της θεατρικής παραγωγής είναι:
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Περικλής Μπουλουκτσής
Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Νέτης

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):
Πρόλογος: Στάθης Κόκκορης
Καλλίμαχος: Άρης Τσαμπαλίκας
Σύρος: Αθηνά Τσικνιά
Σιορ Νικίας: Γιώργος Γκίκας
Λιγούριος: Στάθης Κόκκορης
Σωστράτη: Αθηνά Τσικνιά
Αδελφός Τιμόθεος: Μιχάλης Μπίζιος
Γυναίκα: Αθηνά Τσικνιά
Λουκρητία: Ξανθή Γεωργίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου