Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ του Πέτρου Ζούλια.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ – ΏΡΑ 9.30

Το σπονδυλωτό έργο διαδραματίζεται στο παρασκήνιο ενός θεάτρου, όπου σημερινοί κομπάρσοι, οι Έλληνες, περιμένουν να βγουν και να υποδυθούν επί σκηνής τον ελληνικό λαό σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις τελευταίες δεκαετίες των σκανδάλων, της οικονομικής κρίσης και του επιβεβλημένου μνημονίου.

Κατά τη διάρκεια του έργου ποτέ δεν βλέπουμε τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Το έργο επικεντρώνεται στους δευτεραγωνιστές. Σε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα.







Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Το παρασκήνιο διαδέχεται το προσκήνιο της ιστορίας σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία και συνείδηση γιατί «για να δει κανείς μπροστά, πρέπει να γυρίσει να δει πίσω».

Πρωταγωνιστούν οι: Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουιζίδου, Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Έρση Μαλικένζου.

Ο θίασος πλαισιώνεται από 10 ακόμη γνωστούς ηθοποιούς.

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου (Δαγκλή 27 – Πρώην Καπναποθήκες Παπαστράτου)
από 9.00 π.μ – 13.00 )





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου