Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος το επίδομα θέρμανσης.


Πάγιο αίτημα της Ε.Σ.ΑμεΑ και των φορέων μελών της αποτελεί το οικονομικό μέτρο της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης που εξετάζει τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση. Η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ζητά να φτάσει αυτό το κοινωνικό αγαθό σε κάθε σπίτι στο οποίο ζει άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση χωρίς να υιοθετήσει λογικές εισοδηματικών κριτηρίων στις οποίες αποτελεί κανόνα να μην συνυπολογίζεται το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη αναγκών αναπηρίας.

Την παρούσα χρονική περίοδο τα άτομα με αναπηρία, άνεργοι στην πλειονότητά τους ή χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν βαρύτατες συνέπειες από μια οικονομική κρίση που χαρακτηρίζεται για τη διάρκεια και έντασή της. Εάν η ευπαθής ομάδα των ατόμων με αναπηρία δεν υποστηριχθεί οικονομικά από την Πολιτεία είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις, όχι μόνο στην απλή καθημερινότητά τους, αλλά και στο βέλτιστο της υγείας και λειτουργικότητάς τους.







Η Συνομοσπονδία αναμένει τις θετικές ανακοινώσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και την εξαγγελία διακριτών μέτρων για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και απεύχεται οι πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις να καταστούν για άλλη μια φορά όμηροι ανίερου οικονομικού πολέμου και επαγγελματικών συμφερόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου