Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η Εκπαίδευση στη Δ. Ελλάδα αριστεύει και καινοτομίαςμεί αλλά και παρακινεί την εκπαιδευτική κοινότητα να περιδιαβεί τα δημιουργικά μονοπάτια της καινο


Με αφορμή τη διάκριση των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της δράσης «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση», ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική κοινότητα, που πέτυχαν μέσω του ερευνητικού και δημιουργικού τους πνεύματος να υπερβούν τα όρια της κλειστής σχολικής τάξης και να διαπρέψουν σε μια δράση που έχει ως στόχο την αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στη σχολική κοινότητα. Οι διακριθέντες τίμησαν την εκπαιδευτική κοινότητα της περιφέρειάς μας και εδραίωσαν πολύτιμη παρακαταθήκη για μελλοντικές ανάλογες δραστηριότητες.






Η επιβράβευση και η δημόσια ανάδειξη «βέλτιστων πρακτικών» στο χώρο της μαθησιακής διαδικασίας πρέπει να κατέχουν ξεχωριστή θέση διότι καταρχάς επιδιώκουν τη συνεχή βελτίωση, την αλλαγή, την πολυμορφία, τη διαρκή ανατροφοδότηση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και κατά δεύτερον αποτελούν πρότυπα θετικής μίμησης. Οι καλές πρακτικές, λειτουργώντας ως θετικό και εποικοδομητικό παράδειγμα δεν μπορούν παρά να αποτελούν τον οδοδείκτη για δημιουργικές παρεμβάσεις και δραστηριότητες στο χώρο της εκπαίδευσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου