Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.



H απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δικαιώνει την θέση των φαρμακοποιών σε ότι αφορά την επιμονή του υπουργείου Υγείας, να «απελευθερώσει» πλήρως το ωράριο των φαρμακοποιών, γεγονός που θα δημιουργήσει χάος στις εφημερίες και παράλληλα δεν θα προσφέρει κάτι παραπάνω στους ασφαλισμένους που εξυπηρετεί ο κλάδος μας.
Άλλωστε το γεγονός αυτό είχε επισημανθεί και στη Βουλή, πριν από έναν μήνα οδηγώντας τότε στην καταψήφιση της επίμαχης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας.








Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος έχει προτείνει την αύξηση των εφημεριών Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή μόνο για την Αττική θα λειτουργούν πάνω από 500 φαρμακεία, ενώ με την πρόβλεψη του υπουργείου θα είναι λιγότερα από 100!
Επίσης εναλλακτικά έχουμε προτείνει την διεύρυνση του ωραρίου Δευτέρα Τετάρτη και Σάββατο, αξιοποιώντας την Ευρωπαϊκή εμπειρία (Από 40 ώρες σε 45 ώρες συν τις εφημερίες μέσα στην εβδομάδα. Τις επιπλέον πέντε ώρες ο κάθε φαρμακοποιός μπορεί να τις διαχειριστεί όπως κρίνει καλύτερα)

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ αναστέλλεται η εφαρμογή της Δικαστικής αποφάσεως μέχρι την εκτέλεση της οριστικής εκδίκασης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου