Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Περιφερειακή σύσκεψη των Οικολόγων Πράσινων στη Φολόη Ηλείας.



Όχι στη σφαγή εισοδημάτων και θέσεων εργασίας, ναι σε ένα έντιμο κράτος τώρα!
Η Περιφερειακή Σύσκεψη των Οικολόγων Πράσινων στην Ηλεία


Να ανεβάσουν τους ρυθμούς της ετοιμότητας μελών και στελεχών εν όψει των πολύ πιθανών για το τέλος Απριλίου εκλογών αποφάσισαν τα μέλη της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτ. Ελλάδας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, που συναντήθηκαν χτες Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στον φιλόξενο χώρο του Περιβαλλοντικού Μουσείου του Δρυοδάσους Φολόης, κοντά στο Κούμανι Ηλείας.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ως άμεση προτεραιότητα η ανακούφιση με ουσιαστικά μέτρα των πλημμυρόπληκτων των Δήμων Πύργου και Ολυμπίας, που να περιλαμβάνουν και την χρήση κονδυλίων του Ταμείου Πυροπλήκτων, που υπάρχουν, λιμνάζουν και κινδυνεύουν να χαθούν.







Σε σχέση με την πολιτική συγκυρία και την οικονομική κρίση, τις τραγικές δυσχέρειες και συνεχή πλήγματα που δέχεται το εισόδημα και η απασχόληση στη χώρα, τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων που πήραν μέρος στη σύσκεψη ομοφώνησαν στην εκτίμηση ότι το πρόβλημα της χώρας μας είναι μέρος του γενικότερου προβλήματος που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή οικονομία η υποταγμένη στο χρηματιστικό κεφάλαιο εφαρμογή νεοφιλελευθέρων δογμάτων. Τόνισαν την ανάγκη να δοθεί μάχη για ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική και περιβαλλοντική κρίση μέσα σε πλαίσιο πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, κεντρική εξαρχής θέση του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος, που έμπρακτα την υποστήριξε σε κάθε ευκαιρία.
Τώρα είναι η ώρα αντί για σφαγή του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας να στραφούν ευρωπαϊκά κεφάλαια στην πραγματική οικονομία και τις θέσεις εργασίας με σεβασμό στις αντοχές του περιβάλλοντος.
Τώρα είναι η ώρα για πραγματικό εκσυγχρονισμό, για ένα έντιμο κράτος, για μια λειτουργούσα δημοκρατία των πολιτών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου