Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2012



Νά μαστε πάλι, σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα κι ας όλες, μία προς μια δυσκολότερη από την άλλη. Αντέχουμε, όμως, και μένουμε όρθιοι. Χαμογελάμε, γιατί ξέρουμε ότι έτσι ανησυχούν. Και διασκεδάζουμε. Φοράμε μάσκες μόνο το Τριώδιο.
☺ Την Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012 η Φιλαρμονική του Συλλόγου μας θα συνοδεύσει μουσικά το ξεφάντωμα στο Καρναβάλι Γυναικών στις 7.00 το απόγευμα
☺ Στο Καρναβάλι Γυναικών φυσικά και θα πάρει μέρος το Χορευτικό του Συλλόγου μας, με θέμα επίκαιρο « Φαντάσματα της Τρόικα »
☺ Θα γίνουμε γιατρούδες, θα γίνουμε γιατροί
Την Καθαρή Δευτέρα θα φάμε πιταστή.









Πέρσι πήραμε τους δρόμους ντυμένοι μπαντίδοι και γιατρούδες, αναβιώνοντας το παλιό αρτινό αποκριάτικο έθιμο. Λέμε και φέτος να ξαναταράξουμε τα νερά την Παρασκευή 24 Φλεβάρη στις 7.00 το βράδυ. Παραδοσιακή ορχήστρα θα μας συνοδεύει στα πειράγματα, στα τραγούδια και στους χορούς . Γιατί οι Απόκριες δρώμενα ήταν πάντα στην Άρτα . Και μεις επιμένουμε να θυμόμαστε.
Το γλέντι και τα δρώμενα θα συνεχιστούν στην πρώην καφετέρια ΒΥΖΑΝΤΙΟ. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
☺ Το Σάββατο 25 Φλεβάρη στις 11.οο το πρωί, το Γαϊτανάκι μας, πιστό στο ραντεβού του χρόνια τώρα, θα τυλίξει και θα ξετυλίξει τις κορδέλες του. Η νύφη και ο γαμπρός, τα συμπεθεριά, τα κλαρίνα θα είναι κι αυτά εκεί. Και σεις οι καλοί μας καλεσμένοι. Φυσικά και δε θα λείψουν οι γκαμήλες. Τις θυμόμαστε έτσι δεν είναι;
Στους δρόμους θα βρεθούμε πάλι, φέρνοντας μνήμες και χαμόγελα, κέφι, χορό και τραγούδι.
Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου γίνονται από κοινού με το δήμο Αρταίων.
Καλές Αποκριές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου