Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ε.Σ.Α.μεΑ: Δώστε τέλος στις σκηνές ντροπής στους χώρους διενέργειας απογραφής!



Με αφορμή τις ουρές εκατοντάδων πολιτών που έχουν σχηματιστεί έξω από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω προκειμένου να παραλάβουν τη βεβαίωση απογραφής για τα προνοιακά επιδόματα, η Ε.Σ.Α.μεΑ. υπενθυμίζει με επιστολή της στα συναρμόδια υπουργεία, ότι πριν ξεκινήσει η διαδικασία απογραφής είχε καταθέσει τους προβληματισμούς της και είχε υποβάλλει εμπεριστατωμένες προτάσεις για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων που λειτουργούν απαξιωτικά για τους πολίτες με αναπηρία.

Οι καθημερινές ουρές που σημειώνονται έξω από ΚΕΠ και Προνοιακά Τμήματα Δήμων, σήμερα στο Αιγάλεω, χθες στους Αμπελόκηπους, πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, δείχνουν ότι το σύστημα απογραφής έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, που αντί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον πολίτη με αναπηρία, τον έχει γεμίσει με φόβους και ανασφάλεια για την τύχη του προνοιακού επιδόματος το οποίο για την πλειονότητα των αναπήρων αποτελεί την μοναδική πηγή εισοδήματος.









Η Συνομοσπονδία καλεί τους αρμόδιους να λάβουν άμεσα μέτρα, ώστε να σταματήσει η απίστευτη ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία. Η ευπαθής ομάδα των ατόμων με αναπηρία και οι οικογένειές τους ήδη αντιμετωπίζουν καθημερινά τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα.

Ας φροντίσει η Πολιτεία να μη δημιουργεί πολυδαίδαλες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να τους προστατεύσει από καταστάσεις που πληγώνουν την αξιοπρέπεια και καταρρακώνουν θεμελιώδη δικαιώματά τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου