Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Συσκευές μείωσης κατανάλωσης «μαϊμού»


«Είναι φουσκωμένος ο λογαριασμός σας της Δ.Ε.Η; Μην ανησυχείτε. Εμείς είμαστε εδώ. Με μια απλή και φτηνή συσκευή, που τη βάζετε, σε μια οποιαδήποτε μπρίζα του σπιτιού σας, εξασφαλίζετε, μέχρι και 40% μείωση του λογαριασμού σας και προστατεύετε τις ηλεκτρικές συσκευές σας, από ζημιές».

Σε δύσκολους, οικονομικά, καιρούς, πάντα, υπάρχουν επιτήδειοι. Στο ΚΕ.Π.ΚΑ., αναρωτηθήκαμε, για την αλήθεια αυτών των ισχυρισμών και από το Μάρτη του 2010, αρχίσαμε να ψάχνουμε.









Πριν λίγες μέρες, λάβαμε το Ζ3-5000/26.08.2010 έγγραφο του τ. Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου, Τμήμα Α’, με το παρακάτω συμπέρασμα:

«..είναι σαφές ότι ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών επιτυγχάνεται από τη τοποθέτηση των συσκευών αυτών, όπως διαφημίζονται από τις εταιρείες πώλησής των.

Οι ανωτέρω ισχυρισμοί κατά την προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων αποτελούν παράβαση των άρθρων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του Νόμου 2251/94, όπως τροποποιήθηκε με τον 3857/2007 ΦΕΚ 152/Α/10-7-07».

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται κάθε ισχυρισμό, ακόμα και αν «ακούγεται», ιδιαίτερα, συμφέρων και ελκυστικός.

Ζητούμε, από το Υπουργείο, να ελέγξει την αγορά, να αποσύρει, άμεσα, τις συσκευές «μαϊμού» και να επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις, στις εταιρίες, που παραπλανούν τους καταναλωτές, πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου