Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Απαράδεκτη η καθυστέρηση της έκδοσης των πινάκων μοριοδότησης θέσεων εργασίας της Προκήρυξης του 2643/98 που εκκρεμεί από το 2008!


Το φλέγον ζήτημα της απαράδεκτης καθυστέρησης της ολοκλήρωσης των εργασιών για την έκδοση της μοριοδότησης των αιτήσεων της Προκήρυξης των θέσεων εργασίας του ιδιωτικού & ευρύτερου δημοσίου τομέα του ν. 2643/98, του έτους 2008 επαναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με σχετικό έγγραφό της στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λ. Κατσέλη.






Σύμφωνα με το ν. 2643/98 οι θέσεις εργασίας των άρθρων 2 (ιδιωτικός και ευρύτερος δημόσιος τομέας) & 3 (δημόσιος τομέας) προκηρύσσονται κάθε χρόνο. Οι προκηρύξεις όμως των θέσεων δεν εκδίδονται σε ετήσια βάση, γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι Προκήρυξη θέσεων του ιδιωτικού & ευρύτερου δημοσίου τομέα του ν. 2643/98 είχε να εκδοθεί από το έτος 2002, με αποτέλεσμα από τότε έως και σήμερα να έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους!

Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες της Ε.Σ.Α.μεΑ., ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της προκήρυξης, ενώ μετά τον καθορισμό των θέσεων εργασίας, τα άτομα με αναπηρία κλήθηκαν να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους. Και ενώ η Ε.Σ.ΑμεΑ., στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις της με τη προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τη Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ., λάμβανε τη διαβεβαίωση ότι προχωράει η διαδικασία ανάρτησης των πινάκων μοριοδότησης των αιτήσεων της εν λόγω προκήρυξης, η Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. με το υπ’ αριθ. 1139/6-7-2010 έγγραφό του προς τον Υπουργό Εργασίας, κοινοποιούμενο στην Κεντρική Επιτροπή του ν. 2643/98 αναφέρει ότι : «Σχετικά με το από 27/5/10 Πρακτικό της Κ.Ε. του ν. 2643/98, που κοινοποιήθηκε τόσο σε σας όσο και στον Οργανισμό μας, σας ενημερώνουμε ότι ο ΟΑΕΔ δεν διαθέτει ενεργό Μητρώο Επιχειρήσεων της Χώρας, σε αντίθεση ενδεχομένως με άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ) ή του Υπ. Οικονομικών και κατά συνέπεια δεν έχει απολύτως καμία δυνατότητα να υλοποιήσει την πρόταση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, όπως αυτή εκφράζεται με το ανωτέρω πρακτικό», σε αντίθεση με τη γνώμη της Κεντρικής Επιτροπής Εποπτείας και Συντονισμού Εφαρμογής του ν. 2643/98, η οποία αποφάσισε να συνεχιστούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκήρυξης.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ αντιτίθεται πλήρως στην προοπτική να μην ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εν λόγω προκήρυξης, γεγονός το οποίο αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ακύρωσή της. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. απαιτεί, εάν ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν διαθέτει σύμφωνα με το προαναφερθέν έγγραφό του Μητρώο Επιχειρήσεων της Χώρας, με την προσωπική πολιτική παρέμβαση της Υπουργού, να δοθεί λύση ενεργοποιώντας όλες τις δυνατότητες που παρέχονται συνδυαστικά από το Σ.Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Α. Ο.Α.Ε.Δ. και άλλες αρχές. Η πολιτεία έχει συνταγματική και ηθική υποχρέωση να αναζητήσει άμεση και βιώσιμη λύση για το ανωτέρω ζήτημα, το οποίο αφορά χιλιάδες άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους που ανέμεναν καρτερικά από το 2003 έως το 2008 την έκδοση της προκήρυξης και έως σήμερα την ολοκλήρωση των διαδικασιών της!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157 193.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου