Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Η Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Δ. Ελλάδος απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, την οποία κοινοποίησε και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Διοικητή του ΟΑΕΕ, στην ΕΣΕΕ και στις Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων της χώρας και η οποία αναφέρει τα εξής:





“Οι συνθήκες στην αγορά, ιδιαίτερα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, είναι δραματικές. Το κύμα των λουκέτων έχει ήδη ξεκινήσει και μετά την καλοκαιρινή περίοδο και την περίοδο των εκπτώσεων, όλο και εντείνεται. Βλέποντας τα πράγματα ρεαλιστικά, χωρίς να μένουμε στις ευχές ή στους αφορισμούς του επερχομένου κακού, υπολογίζουμε ότι πολλές δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, θα κλείσουν μέσα στη φετινή και την επόμενη χρονιά. Η εξέλιξη αυτή δεν οφείλεται, βέβαια, σε λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς, αλλά στη βαθύτατη οικονομική ύφεση, στην αποστράγγιση της ρευστότητας από την αγορά, στο κλείσιμο της στρόφιγγας χρηματοδότησης των τραπεζών.
Οι επιχειρήσεις αυτές στηρίζουν συνήθως ολόκληρες οικογένειες. Όταν μία επιχείρηση κλείνει, τις περισσότερες φορές ο επιχειρηματίας είναι φορτωμένος με δυσβάστακτες υποχρεώσεις προς την αγορά, τις τράπεζες, το κράτος κ.λ.π.. Τέτοιες συνθήκες, είτε το θέλουμε είτε όχι επηρεάζουν έντονα την ψυχική αλλά και την σωματική υγεία ολόκληρης της οικογένειας. Μία επιχείρηση που κλείνει αφήνει ολόκληρη την οικογένεια χωρίς την παραμικρή ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Η ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία, επιβάλει υπό τις παρούσες συνθήκες, την τριετή τουλάχιστον παράταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, τόσο του επιχειρηματία, όσο και των προστατευομένων μελών της οικογενείας του, από την ημερομηνία κλεισίματος της επιχείρησης. Το εύλογο αυτό αίτημα συνάδει με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι ασθενείς τάξεις δε θα μείνουν στο έλεος των καιρών.
Αναμένουμε την άμεση επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας εκ μέρους του Υπουργείου, με τη ρύθμιση αυτού του θέματος.”



Εκ της Ομοσπονδίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου