Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

«Προϊόντα Ελληνικής γης. Προϊόντα Μεσογειακής Διατροφής, στην Ελλάδα και στον κόσμο – Στρατηγική προώθησης»


23 Ιουνίου 2010, Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα........






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

6:30 μμ-7:00 μμ Προσέλευση-Εγγραφές

7:00-7:15 Ομιλία κας Κατερίνας Μπατζελή, Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

7:15-7:25 «Δράσεις στήριξης της εξωστρέφειας στον πρωτογενή τομέα και σύγχρονοι τρόποι Προώθησης – Προβολής των αγροτικών προϊόντων»
Ομιλία κας Χριστίνας Σακελλαρίδη, Προέδρου ΔΣ Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων

7:25 -7:30 Xαιρετισμός κας Αθηνάς Λινού, Καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου Εθνικής Επιτροπής για τη Μεσογειακή – Ελληνική Διατροφή

7:30 -7:35 Χαιρετισμός κ. Δημήτρη Τριχόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Harvard, Ακαδημαϊκού

7:35-7:45 «Για μια αποτελεσματική πολιτική προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις ελληνικές αγορές»
Ομιλία κ. Δημήτρη Λακασά, Προέδρου Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας

7:45-7:55 «Αγροτικά προϊόντα – Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης», Ομιλία κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, Προέδρου Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης & CRETACERT, μέλους του Δ.Σ. του ΟΠΕ.

7:55-8:05 «Πρωτογενής παραγωγή και βιομηχανία τροφίμων: οι πυλώνες της ελληνικής διατροφής»
Ομιλία κ. Γιώργου Πίττα, Εκπροσώπου Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

8:05-8:15 «Συμβολή των προγραμμάτων στην προώθηση των εξαγωγών»
Ομιλία Εκπροσώπου ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών)

8:15-8:25 «Ελληνικό ελαιόλαδο ο πρεσβευτής μας στις αγορές του κόσμου» Ομιλία κ. Γρηγόρη Αντωνιάδη, Προέδρου ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεων Ελαιολάδου)

8:25-8:35 «Ελληνικό κρασί : Ενέργειες Προώθησης» Ομιλία κ. Μιχάλη Βουμβουλάκη, Προέδρου της ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και Αμπέλου )

8:35-8:45 «Η Μαστίχα Χίου στην Ελληνική και Παγκόσμια Αγορά»
Ομιλία κ. Ηλία Σμυρνιούδη, Δρ Γεωπόνου Δ/ντη Έρευνας και Ανάπτυξης Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

8:45-8:55 «Προώθηση της ελληνικής κομπόστας ροδάκινου στις τρίτες χώρες και ειδικά στην αγορά της Ρωσίας. Άμυνα ή Επίθεση»
Ομιλία κ. Κων/νου Αποστόλου, Προέδρου PROFEL (European Association of Fruit & Vegetable Processors), Προέδρου ΕΚΕ (Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος), Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου ΔΕΛΚΟΦ ΑΕ

8:55-9:05 «Διείσδυση του Κρόκου Κοζάνης σε Νέες Αγορές»
Ομιλία κ. Νικολάου Πατσιούρα, Προέδρου ΑΣ Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

9:05-10:05
Τοποθετήσεις-συζήτηση

10:05 Λήξη Ημερίδας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου