Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς» στη Νομαρχίας Φωκίδας


Ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς» στη Νομαρχίας Φωκίδας – Την Κυριακή 27/6 ο αγώνας Beach Soccer των Διεθνών Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών!








Έπεσε η αυλαία για το 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς" που διοργανώθηκε στην Φωκίδα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, τον Α.Ο. Κεχαγιά Προσηλίου και την Arsenal Soccer Schools,με την υποστήριξη του Δήμου Άμφισσας και του Δήμου Ιτέας, υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Φωκίδας.

Για 5 ημέρες, η Φωκίδα φιλοξένησε 320 παιδιά από την Elite ομάδα των Arsenal Soccer Schools με προπονητή των μεγάλο άσο του παρελθόντος Λάκη Παπαϊωάννου, τον Πανιώνιο και άλλες 16 ομάδες από όλη την Ελλάδα (Πάτρα, Κιάτο, Ναύπλιο, Περιστέρι, Αρτάκη, Λαμία, Λάρισα, Καρδίτσα, Κεφαλονιά, το νομό Φθιώτιδας και φυσικά το νομό Φωκίδας)!

Μετά από 65 συναρπαστικές αγώνες, οι νικήτριες ομάδες ανά ηλικιακό group είχαν ως εξής:
(Γεννηθέντες 1994-95) 1η θέση: Επίλεκτη Ομάδα Άρσεναλ - 2η θέση: Α.Ο Κεχαγιάς – 3η θέση: Αράχωβα
(Γεννηθέντες 1996-97) 1η θέση: Πανιώνιος - 2η θέση: Ατρόμητοι Λάρισας – 3η θέση: Φωκίδα 2000
(Γεννηθέντες 1998-99) 1η θέση: Ακαδημία ’94 - 2η θέση: Ησαΐας Δεσφίνας – 3η θέση: Ακαδημία Σερπανου
(Γεννηθέντες 2000-02) 1η θέση: Αστέρας Ιτέας - 2η θέση: Αράχωβα – 3η θέση: Α.Ο. Κεχαγιάς
Το τουρνουά θα κορυφωθεί με τον αγώνα επίδειξης Beach Soccer, μεταξύ της ομάδας Διεθνών Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών και της μικτής ομάδας γνωστών Δημοσιογράφων και Ηθοποιών, ο οποίος λόγω των καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε και μετατέθηκε για αυτή την Κυριακή 27 Ιουνίου.. Το απόγευμα της Κυριακής, στις 19.00, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θρύλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπως τους Γιώργο Αμανατίδη, Ντανιέλ Μπατίστα, Θοδωρή Παχατουρίδη, Κυριάκο Τοχούρογλου, Κώστα Φραντζέσκο, Λουτσιάνο και Κώστα Κιάσσο σε εντυπωσιακές ενέργειες απέναντι στους ηθοποιούς Κώστα Σόμμερ, Κώστα Κρομμύδα, Μιχάλη Μαρκάτη, Λεονάρντο Σφοντούρη και τους δημοσιγράφους Κώστα Ντάλτα, Μανόλη Σφακάκη, Κώστα Κατσιάδα, Νίκο Παγιωτέλη, Λάρδη, Κώστα Καψιμάλη και Γιάννη Γούβαλη!
Ο αγώνας beach soccer θα διεξαχθεί στην προβλήτα της Ιτέας όπου αποκλειστικά για τις ανάγκες της ημέρας θα δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό γήπεδο με άμμο.

Το τουρνουά εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο πολιτιστικών ενεργειών του Νομού Φωκίδας για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Πανελλήνιο Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, το Αναρριχητικό φεστιβάλ, το φεστιβάλ « Ήχοι του δάσους», την Πανελλήνια ορειβατική συνάντηση και άλλα σπουδαία δρώμενα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου