Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ.


Ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των Τραπεζών, που έγινε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση της νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων του 2010.






Από την πλευρά της ΟΤΟΕ παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλαίσιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που διεκδικεί ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.
Τονίστηκε ιδιαίτερα, ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η προστασία των θέσεων εργασίας, η προστασία της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος και η αντιμετώπιση βασικών κοινωνικών αναγκών, που αποτελούν τους βασικούς άξονες του διεκδικητικού πλαισίου, είναι στοιχειώδη δικαιώματα και απαιτήσεις ικανοποίησης των ελάχιστων οικονομικών και θεσμικών αναγκών.
Η πλευρά των Τραπεζών δεν απάντησε επί της ουσίας και σε κάθε ένα ξεχωριστά στα αιτήματα της ΟΤΟΕ, τονίζοντας ότι οι σημερινές συνθήκες και η θέση στην οποία βρίσκεται το Πιστωτικό Σύστημα υπαγορεύει ένα άλλο νέο πνεύμα διαλόγου και αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ακόμα, οι εκπρόσωποι των Τραπεζών έθεσαν από τη δική τους σκοπιά τα προβλήματα τόσο των Τραπεζών, όσο και της ελληνικής οικονομίας και επιφυλάχθηκαν να διατυπώσουν στην επόμενη συνάντηση τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των Τραπεζών, επισημαίνοντας ότι είναι άγνωστος ο χρόνος εξόδου από την κρίση.
Η ΟΤΟΕ ανταπάντησε, ότι οι δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με αφορμή την οικονομική κρίση, έχουν επηρεάσει ουσιαστικά και τους τραπεζοϋπαλλήλους, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται και την εργασία τους να απειλείται και όχι μόνο τις Τράπεζες.
Ζήτησε τεκμηριωμένες απαντήσεις στην επόμενη συνάντηση, σε όλα τα θέματα που έχουν τεθεί στο διεκδικητικό της πλαίσιο και επεσήμανε στις τράπεζες να επιδείξουν διάθεση ουσιαστικής συνεννόησης, χωρίς προκλητικές αναφορές και απαιτήσεις, προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, σε όφελος και των εργαζομένων και των τραπεζών.
Με αυτά ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση και συμφωνήθηκε η επόμενη να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου σε χώρο που θα καθοριστεί στη συνέχεια.
Αύριο Τρίτη 29 Ιουνίου η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες να δώσουν μαζικά και αποφασιστικά το δικό τους αγωνιστικό παρόν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου