Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Παραδόθηκε η ετήσια Έκθεση της ΕΕΤΤ


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κ. Λεωνίδα Κανέλλο και τον Αντιπρόεδρο της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής για τον Τομέα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, καθηγητή Μιχάλη Σακκά, οι οποίοι του παρέδωσαν την Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής για το έτος 2009.







Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, που εκδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή, ο Πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι θα διαβιβαστεί σε όλους τους βουλευτές αλλά και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία και θα κληθεί ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ προκειμένου να την ενημερώσει.

Πρόεδρος Βουλής: Να θεσπιστούν κανόνες στη χρήση των συχνοτήτων

Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ο ρόλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είναι ιδιαίτερα σημαντικός, σε μια εποχή όπου οι νέες τεχνολογίες καλπάζουν και μάλιστα σε έναν πάρα πολύ κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός της ψηφιακής τηλεόρασης.
Εκείνο που επίσης έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες στη χώρα μας για τη μετάβαση πλέον στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης και του ευρυζωνικού μερίσματος, όπως λέγεται. Αυτό, εκτός των άλλων, σημαίνει ότι επιβάλλεται να μπει τάξη στις συχνότητες και ότι το δημόσιο αγαθό που είναι οι συχνότητες εκπομπής, για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και για την κινητή τηλεφωνία, θα πρέπει να παραχωρείται με τρόπο ώστε η ελληνική πολιτεία να ωφελείται από τη χρήση του.
Στην ενημέρωση που μου κάνατε είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι ήδη σε δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες η διαδικασία αυτή έχει προχωρήσει και η παραχώρηση των συχνοτήτων γίνεται με σημαντικά οικονομικά οφέλη για το κράτος. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε κι εδώ.
Είναι αναγκαίο να θεσπιστούν κανόνες. Σε μια εποχή μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη δημοσιονομικά για τη χώρα μας πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε η χρήση αυτού του δημόσιου αγαθού να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το ελληνικό κράτος».
Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι η Επιτροπή βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της πολιτείας για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου