Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Σήμερα τα 14,5 δισ. προς την Ελλάδα


Η πρώτη δόση των 110 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα εκταμιεύεται σήμερα από τα κράτη της ευρωζώνης. Το ποσό που θα εισπράξει η χώρα μας ανέρχεται στα 14,5 δισ. ευρώ, τα 9 δισ. από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν άμεσα από την κυβέρνηση στη χρηματοδότηση του ομολογιακού δανείου που λήγει αύριο.





Ο επίτροπος υπεύθυνος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε, Όλι Ρεν, είπε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία του προηγούμενου μήνα, 20 δισ. ευρώ από την Ε.Ε και το ΔΝΤ θα εκταμιευθούν προς όφελος της Ελλάδας.

"Η πρώτη δόση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα δίνεται σήμερα και παράλληλα το ίδιο θα κάνει και το ΔΝΤ" δήλωσε κ.Ρεν μιλώντας στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Συνολικά πρόκειται για 20 δισ. ευρώ από τα οποία τα 14,5 δισ. θα δοθούν από τα κράτη μέλη της Ε.Ε και τα 5,5 δισ. από το ΔΝΤ.

Ο κ.Ρεν, όπως μεταδίδει το BBC, εκθείασε τα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση, όπως επίσης το ίδιο έκανε για την Ισπανία και την Πορτογαλία, χώρες που επίσης αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου