Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Χαιρετισμός Γ. Παπαναστασίου.


Τα δύο τελευταία χρόνια γίναμε θεατές μιας σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας .
Είδαμε την χώρα μας να γίνεται έρμαιο των διεθνών κερδοσκόπων και των ανθελληνικών ΜΜΕ. Ακούσαμε την λέξη «Έλληνας» να χρησιμοποιείται ως βρισιά και παράδειγμα προς αποφυγή .
Πολύ γρήγορα το πρόβλημα χτύπησε την «πόρτα» μας. Η κρίση και τα επακόλουθά της άγγιξαν την Αιτωλοακαρνανία με αποτέλεσμα σήμερα, ο νομός μας να δέχεται ισχυρό πλήγμα . Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, τα έργα υποδομής έχουν από καιρό σταματήσει, οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη και οι αγρότες στενάζουν βλέποντας τα προϊόντα τους να ‘’μαραζώνουν’’. Αποτέλεσμα μιας καταστροφικής οικονομικής πολιτικής , η οποία βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου.
Τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε . Η κατάσταση που βιώσαμε και οι δυσκολίες που διαφαίνονται για το μέλλον δεν πρέπει να κάμψουν το ηθικό μας. Πρέπει να αναλογιστούμε τα λάθη του παρελθόντος και να πορευθούμε στο μέλλον με δύναμη και σχέδιο .







Φίλες και φίλοι Αιτωλοακαρνάνες,
Την τελευταία διετία, μόνο η Νέα Δημοκρατία μίλησε για ανάπτυξη έγκαιρα, πριν δηλαδή μας βάλουν την θηλιά της εξόδου από το Ευρώ. Μόνο η Νέα Δημοκρατία, τόλμησε να μιλήσει για διαπραγμάτευση έγκαιρα και όταν είχαμε ακόμη «όπλα στην φαρέτρα» μας. Μόνο η Νέα Δημοκρατία είχε την πολιτική σοβαρότητα και την συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης όταν ανέλαβε το πολιτικό κόστος και ψήφισε την τελευταία δανειακή σύμβαση, αφού με αυτόν τον τρόπο κράτησε την χώρα στον φυσικό της χώρο, την Ευρώπη.
Στις μέρες που ζούμε χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από μια δυνατή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που ανέλαβε, κάνοντας ριζοσπαστικές τομές στην λειτουργία και την δομή του κράτους. Κυρίως σεβόμενη τον πόνο και την ανέχεια του ελληνικού λαού.
Στο προσκλητήριο αυτό δηλώνω παρών.
Είμαι εδώ για να αγωνιστώ για όλους τους Αιτωλοακαρνάνες.
Για να ανακτήσουμε αυτά που μας αναλογούν.
Λέω ναι σ’ αυτή την πρόκληση να συμμετέχω στην ανοικοδόμηση της χώρας και του τόπου μας.
Για αυτό τον λόγο, σας ζητώ στις ερχόμενες εκλογές να κρατήσετε με την ψήφο σας ζωντανή την ελπίδα γι’ αυτόν τόπο. Σας καλώ να στηρίξετε την Νέα Δημοκρατία στον τίμιο και υπεύθυνο αγώνα που δίνει για την χώρα. Σας ζητώ να εμπιστευθείτε ανθρώπους που γνωρίζετε, που βλέπετε , που ξέρετε από πού έρχονται και πώς διαβιούν. Ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στον τόπο μας, που ξέρουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Δεν είναι εποχή για λευκές επιταγές και γι’ αυτό δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο.
Θέλω με όλη μου την καρδιά να προσφέρω στον τόπο μου με σοβαρότητα, όραμα και υπευθυνότητα. Αναλαμβάνω εκ των προτέρων και εξ ολοκλήρου την ευθύνη για κάθε κίνησή μου.
Γι αυτό και σας ζητώ να με κρίνετε αυστηρά στον αγώνα που, με την δύναμη που ελπίζω να μου δώσετε, θα κάνω για τον τόπο μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου