Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.




ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
www.cinemes.gr


ΚΥΡΙΑΚΗ 29-01-2012 ΩΡΕΣ: 7 – 9.15 & 9.15 – 11.30 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 30-01-2012 ΩΡΕΣ: 7 – 9.15 & 9.15 – 11.30 μ.μ.
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ
Mission Impossible: Ghost Protocol

Περιπέτεια δράσης

Διανομή: UIP

Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ.
Ηθοποιοί: Τομ Κρούζ, Τζέρεμι Ρένερ, Πόλα Πάτον, Σάιμον Πεγκ.
Διάρκεια: 133'

Έχοντας κατηγορηθεί για μια βομβιστική, τρομοκρατική επίθεση στο Κρεμλίνο, ο πράκτορας της IMF, Ίθαν Χαντ και η ομάδα του αποκηρύσσονται με τον Πρόεδρο να θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. Μη έχοντας πηγές ή όποια άλλη υποστήριξη ο Ίθαν πρέπει αφενός να αποκαταστήσει το όνομα της ομάδας του και αφετέρου να αποτρέψει μια νέα επίθεση. Έτσι, ο Ίθαν ξεκινά άλλη μια επικίνδυνη αποστολή έχοντας στο πλευρό του και κάποιους άλλους επικηρυγμένους από την IMF, των οποίων τα κίνητρα δεν είναι και τόσο αθώα ή προφανή.







Για την ταινία
Ο Τομ Κρούζ και η "παρέα" του τα "σπάνε" κανονικά...
100% ταινία δράσης που παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα!
Οι ερμηνείες σε αυτό το είδος περνούσαν πάντα σε δεύτερη μοίρα... Εδώ και λίγα χρόνια, όμως το Χόλιγουντ άλλαξε τακτική, συνολικά προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Ειδικότερα, με την προσθήκη Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ, Μάικλ Νίκβιστ, Πόλα Πάτον και σε μικρότερους ρόλους Τόμ Γουίλκινσον και Ανίλ Καπούρ (του SLUMDOG MILLIONAIRE) ακόμα και οι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ αναβαθμίστηκαν. Βεβαίως και στο σενάριο θα βρείς πολλές συνταγογραφημένες υπερβολές και απίθανες απιθανότητες, όμως η "μαγεία" δεν κρύβεται. Ανατροπές, εκπλήξεις, αγωνία, ένταση και καινούργια πράγματα υπάρχουν για όλους "έμπειρους και αδαείς". Ο ρυθμός της ταινίας δεν είναι απλά γρήγορος, αλλά καταιγιστικός. Πανάκριβη, καλογυαλισμένη ταινία (δεν κρύβεται με τίποτα), φανταστικά εφέ (για Όσκαρ) και μια ψυχροπολεμική πλοκή με ανθρωπιστικό μανδύα που συναντάμε σε ΤΖΕΪΜΣ ΜΠΟΝΤ είναι τα ακαταμάχητα ατού. Τα γκάτζετ του Ίθαν μπορούν να συγκριθούν πλέον αξιοπρεπώς με τα καλύτερα του 007. Στις σκηνές που κόβουν την ανάσα, πλην του πύργου στο Ντουμπάι, έρχονται να προστεθούν οι σκηνές στο Παλάτι του δισεκατομμυριούχου Ινδού και οι σκηνές στο Κρεμλίνο. Το κινηματογραφικό όνειρο σε παρασύρει μέσα από τα εικονικά ταξίδια σε εξωτικές τοποθεσίες πολύ οικονομικά και ανώδυνα, όσο αυτό διαρκεί.
Δε λείπουν και οι απαραίτητες οδικές καταδιώξεις και αρκετές απρόβλεπτες στην εξέλιξή τους σκηνές. Ο Τομ Κρούζ τσαλακώνεται και τρέχει ... τρέχει .... τρέχει πολύ στους δρόμους, έως ότου βρει ασφαλές ή μη καταφύγιο σε κάποιο πανάκριβο τετράτροχο. Το τέλος, όμως, αφήνει κάθε έκπληξη στην μπάντα δίνοντας αισίως την θέση του στο νέο επεισόδιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που θα δούμε στα επόμενα χρόνια. Η προσγείωση μετά το τρελό λούνα παρκ που παρακολούθησες ζαλισμένος, μπορεί να σου φέρνει ναυτία, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα: τα πάντα στην υπηρεσία του θεάματος! Αναρωτιέσαι τι πιο επικίνδυνο μετά από αυτό το επεισόδιο , θα ακολουθήσει, άραγε. Όταν αποφεύγεται ένας πυρηνικός πόλεμος (πολυφορεμένο σενάριο χολιγουντιανής κατασκευής) που είναι το άκρον άωτον της απόλυτης καταστροφής, τότε μόνο από τους εξωγήινους μπορείς να περιμένεις κάτι χειρότερο! Στην ταινία ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ: ΦΑΝΤΑΣΜΑ, δε μας κάνει εντύπωση ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση των χαρακτήρων που ρισκάρουν τις ζωές τους για να πετύχει η αποστολή τους. Το κόμικ είναι η πιο δημοφιλής σύγχρονη κουλτούρα και ακόμα και χωρίς καμία "πλάτη" (κυβερνητική) οι ήρωές μας είναι σίγουρο πως θα διαχειριστούν το σενάριο χωρίς παλινωδίες και φόβο. Παρά τον ορατό κίνδυνο να χαρακτηριστούν εξτρεμιστές.
Η πιο χορταστική ταινία από θεαματικής πλευράς, του 2011... Πραγματοποιεί το ποθητό "σοκ και δέος" μιας εντυπωσιακής υπερπαραγωγής. Ο Μπραντ Μπερντ τα έφερε εις πέρας άψογα σε υπερθετικό βαθμό και ο Τομ Κρούζ μετά τα ρίσκα που δεν του βγήκαν την προηγούμενη δεκαετία αντεπιτίθεται με πολλούς άσσους στα μανίκια της παραγωγής. Μάλιστα κράτησε τον προϋπολογισμό της λίγο χαμηλότερα από το τρίτο σίκουελ του 2006. Τα λεφτά της παραγωγής πιάνουν τόπο. Το ίδιο και τα δικά μας. Εγγυημένη διασκέδαση ... Θα την ξανάβλεπα μελλοντικά σε blu-ray.

Πηγή: Δημήτρη Παπαμίχου myfilm.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου