Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Προκήρυξη Υποτροφίας Ειρήνης για το έτος 2013 - 2014.



Η 2470 Ροταριανή Περιφέρεια προγραμματίζει την επιλογή υποψηφίων Υποτρόφων Ειρήνης για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-14. Τα άτομα αυτά πρέπει να εργάζονται, αλλά και να επιδιώκουν να εργασθούν σε πεδία που σχετίζονται με την προώθηση της Εθνικής και Διεθνούς συνεργασίας για την Ειρήνη και την επιτυχή επίλυση διαφορών, δηλαδή σε Διεθνείς Οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Έξι Ροταριανά Κέντρα για Διεθνείς Σπουδές Ειρήνης και Επίλυσης Διαφορών χορηγούν τον τίτλο του Ροταριανού Εταίρου Παγκόσμιας Ειρήνης, σε άτομα που επιδιώκουν μεταπτυχιακό δίπλωμα επιπέδου Master στις διεθνείς σχέσεις, ειρήνη, επίλυση διαφορών και συναφή θέματα ή Επαγγελματικό Τίτλο Ανάπτυξης σε σπουδές ειρήνης και επίλυσης διαφορών. Τα Κέντρα λειτουργούν σε 7 εξαιρετικής φήμης Πανεπιστήμια και χορηγούν 50 υποτροφίες σπουδών σε επίπεδο Master (με σπουδές έως 2 έτη) και 50 υποτροφίες για 3μηνες πρακτικές σπουδές σε επίπεδο Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ανάπτυξης.









Τα 6 Ροταριανά Κέντρα είναι:
• Chulalongkorn University, Bangkok, Ταϋλάνδη
(παρέχει Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ανάπτυξης)
• Duke University και University of North Carolina at Chapel Hill, North Carolina, ΗΠΑ (τα δύο πανεπιστήμια συνεργάζονται και αποτελούν ένα Ροταριανό Κέντρο)
• International Christian University, Tokyo, Ιαπωνία
• University of Bradford, West Yorkshire, Μεγάλη Βρετανία
• University of Queensland, Brisbane, Queensland, Αυστραλία
• Uppsala University, Uppsala, Σουηδία
Η χρηματοδότηση για το master (μέχρι 2 έτη) γίνεται από το Ροταριανό Ίδρυμα και αφορά στις μετακινήσεις, διδασκαλία, δίδακτρα, διαμονή, σίτιση και άλλα μικροέξοδα για την διάρκεια των σπουδών. Για τον Επαγγελματικό Τίτλο Σπουδών η χρηματοδότηση γίνεται από το Ροταριανό Ίδρυμα σε συνεννόηση με τον εργοδότη.
Απαραίτητα προσόντα για το πρόγραμμα που οδηγεί στη λήψη master: οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο σχετικό με το αντικείμενο (π.χ. Διεθνείς Σπουδές), υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση, επαγγελματική εμπειρία, 1 – 3 έτη σε έμμισθη η άμισθη εργασία πλήρους απασχόλησης, άριστη γνώση μιας δεύτερης γλώσσας και ισχυρές δεξιότητες ηγεσίας.
Αντίστοιχα τα προσόντα για το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ανάπτυξης είναι 5 έτη επαγγελματική εμπειρία, σε ανώτερο επίπεδο θέσης πλήρους απασχόλησης, άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ισχυρές δεξιότητες ηγεσίας.
Λεπτομέρειες και την αίτηση θα βρείτε στο www.rotary.org. Ελάτε επίσης σε επαφή με τον τοπικό Ροταριανό Όμιλο Αγρινίου, ο οποίος θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά σας. Ειδικότερα στον Γραμματέα, email krhg41@otenet.gr, ο οποίος θα σας κατευθύνει στον υπεύθυνο της Περιφέρειας. Προσοχή στην καταληκτική ημερομηνία αποστολής από τους Ομίλους των υποψηφιοτήτων στην Περιφέρεια, η οποία είναι η Τρίτη 15 Μαΐου 2012.
Ροταριανός Όμιλος Αγρινίου
Τηλ. 6973052536 Κων/νος Μυλωνάς (Πρόεδρος).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου