Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Μαθητικά Δρομολόγια στο Νομό Αιτ/νίας.



Προβλήματα στην μετακίνηση των μαθητών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να δημιουργηθούν εξαιτίας της περικοπής κατά 20% των πόρων που προορίζονται για τα μαθητικά δρομολόγια. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη διαφωνία των επαγγελματιών-ιδιοκτητών ΤΑΞΙ του Νομού, αφού έρχεται ως επιστέγασμα στις ήδη χαμηλές τιμές συγκριτικά με άλλους Νομούς.






Ειδικότερα, οι τιμές των μαθητικών δρομολογίων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι ήδη χαμηλές αφού καθορίστηκαν με μειοδοτικό διαγωνισμό, όπως και οι ίδιο ισχυρίζονται, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους νομούς όπου έγινε απευθείας ανάθεση. Επιπλέον δεν λήφθηκε υπόψη ότι στην Αιτωλοακαρνανία έχει να δοθεί αύξηση για τα μαθητικά δρομολόγια από το 2006, ενώ σε άλλους Νομούς δόθηκαν νόμιμες αυξήσεις που έχουν οδηγήσει σε διπλάσια τιμή.
Επειδή η μετακίνηση μαθητών αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας ώστε να εγγυηθεί την ισότιμη παροχή Παιδείας σε κάθε παιδί.
Επειδή οι επαγγελματίες οδηγοί στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας έχουν ήδη υποστεί μεγάλες μειώσεις στις τιμές και έχουν μέχρι σήμερα συμβάλλει τα μέγιστα στον εξορθολογισμό της δαπάνης για την μετακίνηση των μαθητών, διατηρώντας χαμηλά το κόστος.
Επειδή πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μετακινήσεις των μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη και τα υψηλά λειτουργικά έξοδα που έχουν διαμορφωθεί για τους επαγγελματίες οδηγούς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

• Εάν προτίθενται να επανεξετάσουν την περικοπή των πόρων για τα μαθητικά δρομολόγια, ειδικά για Νομούς όπως η Αιτωλοακαρνανία, όπου η τιμή μετακίνησης ανά χιλιόμετρο μετακίνησης είναι συγκριτικά μικρότερη;

Δευτέρα, 30 Μαϊου 2011


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου