Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές στη δομή της Νέας Δημοκρατίας.


Αλλαγές στις δομές αλλά και στη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς προλογίζοντας το βιβλίο του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη «Ενεργοί Πολίτες - Σύγχρονα Διαδραστικά Κόμματα Μία συγκριτική προσέγγιση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, τόνισε την ανάγκη να αλλάξουν πολλά στη δομή του κόμματός του. Συνεργάτες του μάλιστα επεσήμαιναν πως μετά τις αλλαγές στο σήμα, τα νέα γραφεία αλλά και τον ανασχηματισμό θα πρέπει αναμένουμε και αλλαγές στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού.
Αναφερόμενος στο βιβλίο του βουλευτή Ροδόπης και Γραμματέα Προγράμματος του κόμματος το οποίο ουσιαστικά είναι μια συγκριτική μελέτη η οποία αναζητά τρόπους ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στο γίγνεσθαι των πολιτικών κομμάτων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως αποτελεί τομή και προσπαθεί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να δει τι μπορεί να συμβεί σε μια παράταξη η οποία και αυτή προσπαθεί να αλλάξει προς το καλύτερο.







Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως το βιβλίο έχει σύγχρονες και ρηξικέλευθες απόψεις που σπάνε την κρούστα της επιδερμικής ανάλυσης και προχωρούν πιο βαθιά.

Στο βιβλίο του ο κ. Στυλιανίδης εισηγείται και περιγράφει την λειτουργική μετεξέλιξη ενός παραδοσιακού κόμματος της ελληνικής Κεντροδεξιάς σε ένα σύγχρονο ανοιχτό διαδραστικό κόμμα ενεργών πολιτών, καθώς, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την παρουσίαση, πιστεύει ακράδαντα ότι στον 21ο αιώνα, «όσο περισσότερη ευθύνη μεταβιβάζουμε στους πολίτες τόσο πιο υπεύθυνα αυτοί θα αποφασίζουν για το μέλλον τους και το μέλλον της πατρίδας μας».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζει πως για να πετύχουμε μια καλύτερη δημοκρατία στον τόπο μας χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία μέσα στα κόμματα μας. «Χρειαζόμαστε αποτελεσματικότητα και ήθος ως κριτήρια διαρκούς αξιολόγησης, ίσες ευκαιρίες σε όλους ως μέσο για την επίτευξη της αξιοκρατίας. Χρειαζόμαστε σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας, καθώς και αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων ώστε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να ενισχυθεί η δημιουργική και αποφασιστική συμμετοχή τους σε όλα τα επίπεδα», τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως όλα αυτά είναι αυτονόητα στα κόμματα που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας τον όρο «ημιάμεση δημοκρατία» που χρησιμοποιεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για να περιγράφει τη διαδραστικότητα που απαιτείται στα νέα κόμματα, την χαρακτήρισε πολιτικά υπεύθυνη και νομικά εύστοχη ως προσέγγιση, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Νίκος Κοτζιάς τόνισε πως ο κ. Στυλιανίδης δεν είναι ένας επιστήμονας - συγγραφέας που πολιτεύεται αλλά ένας επιστήμονας και πολιτικός που συγγράφει καταθέτοντας εύστοχες και ρεαλιστικές προτάσεις που τις χρειάζεται ιδιαίτερα τώρα η χώρα λόγο της κρίσης.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος στην παρέμβασή του περιέγραψε τις εφαρμογές που έχει κάνει ήδη η νεολαία βασιζόμενη στο συγκεκριμένο βιβλίο, τονίζοντας πως απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά ενώ ο αναπληρωτής γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της ΝΔ Δημήτρης Πτωχός επεσήμανε πως το πόρταλ της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες από τον Αντώνη Σαμαρά είναι εφαρμογή της επιστημονικής και πολιτικής πρότασης που έχει καταθέσει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και μέσα από το βιβλίο του.


Πηγή: www.sofokleousin.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου