Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ «Πλατυγιάλι και Έκταση Αντιρρίου-Γέφυρας, αναπτυξιακές «ναυαρχίδες» Αιτωλοακαρνανίας».


Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης παραβρέθηκε στη σύσκεψη-συνάντηση, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στη Πάτρα, όπου ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις της Κυβέρνησης για την Περιφερειακή Ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των παραγωγικών Τάξεων, Φορέων και Επιμελητηρίων, παρουσίασαν στη συνάντηση τις απόψεις τους για τα θέματα της περιοχής και του χώρου τους.






Ο Βουλευτής στη παρέμβαση του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι σήμερα, απαιτείται, όσο ποτέ άλλοτε, επιτάχυνση για την ολοκλήρωση των οδικών υποδομών, αλλά και των υποδομών του αγροτικού τομέα, ως βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η Παραγωγική Ανασυγκρότηση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.
Επίσης, πρότεινε την τροποποίηση του Ε.Σ.Π.Α. και την αξιοποίηση των πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), αλλά και τις Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), προκειμένου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να «τρέξει» για να κερδίσει το χαμένο αναπτυξιακό έλλειμμα δεκαετιών.
Τόνισε την μεγάλη ευκαιρία-πρόκληση που δημιουργείται στο νέο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, τόσο για την Αυτοδιοίκηση, όσο και για τους Ιδιώτες Επενδυτές, και χαρακτήρισε επιβαλλόμενη την συνεργασία τους.
Τέλος ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπιδης, υπογράμμισε ότι οι δύο μεγάλες υποδομές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, που είναι το Πλατυγιάλι Αστακού και η έκταση του Αντιρρίου γύρω από τη Γέφυρα, πρέπει να ενταχθούν στο Νόμο για τις γρήγορες επενδύσεις – Fast Track – για να αποτελέσουν τις «ναυαρχίδες» για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου