Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ.


Τα έργα αναδάσωσης στον Πάρνωνα ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσου Αποστολόπουλου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης δασών μαύρης πεύκης που εκτελεί το Δασαρχείο Σπάρτης σε ζώνες του όρους Πάρνωνα, οι οποίες είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα που υλοποιούνται είναι:






► Έργο Life δαπάνης 1.837.000 ευρώ με στόχο την αναδάσωση 2.900 στρεμμάτων με 450.000 φυτά, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
► Έργο δαπάνης περίπου 900.000 ευρώ με στόχο την αναδάσωση 1.082 στρεμμάτων με 173.000 φυτά, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Η ιδιαίτερη σημασία των προαναφερθέντων προγραμμάτων, όπως επίσης και της εν γένει προσφοράς των δασαρχείων, αναδείχθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης. «Είναι αναγκαίο να προβληθεί η δουλειά εκείνων που μοχθούν για τα ελληνικά δάση. Η προσπάθεια αναδάσωσης στον Πάρνωνα και η δουλειά που έχει γίνει στο Δασαρχείο Σπάρτης πρέπει να γίνει γνωστή στον κόσμο», τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος.
Ο Γενικός Γραμματέας θα μεταβεί το Φεβρουάριο στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για την πορεία αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.
Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνιος Καταρτζόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών κ. Νικόλαος Μπακουλόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Δασικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Δρούγας και η δασολόγος της Διεύθυνσης Αναδασώσεων και Ορεινής Υδρονομίας κ. Δέσποινα Παϊταρίδου εκ μέρους της Ειδικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, η Δασάρχης Σπάρτης κ. Παναγιώτα Σημάδη, ο Διευθυντής Δασών Λακωνίας κ. Παρασκευάς Κουτσόγιωργας και οι δασολόγοι-εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων κ.κ. Πέτρος Κακούρος και Ελένη Φυτώκα.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου