Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ.


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γ. Καρασμάνης, με αφορμή την απόφαση του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις των σπαραγγοκαλλιεργητών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:







«Έχουν περάσει 18 μήνες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της άνοιξης του 2009 τα οποία προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στη παραγωγή σπαραγγιών, αφήνοντας χιλιάδες οικογένειες στο έλεος των προβλημάτων τους χωρίς εισόδημα.
Επί ενάμισι χρόνο οι παραγωγοί σπαραγγιών βρίσκονταν αντιμέτωποι με την αναλγησία, την αναβλητικότητα και τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης εισπράττοντας μόνο αοριστίες, υποσχέσεις και δεσμεύσεις.
Συγκεκριμένα: Ενώ από το φθινόπωρο του 2009 είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, κατέθεσα αίτημα μέσω της Βουλής να μας δοθούν τα συμπεράσματα των εκτιμητών. Στην επίσημη απάντηση του ο ΕΛΓΑ έκανε λόγο για μειωμένη παραγωγή κατά 45%.
Με επίκαιρη ερώτηση, στις 16 Απριλίου, καταθέτοντας φάκελο με αδιάσειστα στοιχεία, αναδείξαμε το μέγεθος και την έκταση των ζημιών με την τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να υπαναχωρεί και να δεσμεύεται για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.
Δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις που δυστυχώς έμειναν στα λόγια αναδεικνύοντας με το πιο έμπρακτο τρόπο τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους παραγωγούς.
Με επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας που συζητήθηκε στις 6/12/2010 στη Βουλή, επαναφέραμε το θέμα.
Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στον αγροτικό κόσμο. Οφείλει να δίνει λύσεις στα προβλήματα, χωρίς αντιφατικές κινήσεις, χωρίς καθυστερήσεις. Οφείλει να λαμβάνει πρωτοβουλίες άμεσα, αντί να ολιγωρεί για ένα τόσο δυναμικό προϊόν με εξαγωγική κατεύθυνση όπως είναι το σπαράγγι».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου