Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

υχές του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γ. Παναγιωτόπουλου για καλή σταδιοδρομία στους εισαχθέντες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Η ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σηματοδοτεί την ευόδωση της πολύχρονης και επίπονης προσπάθειάς σας στα μαθητικά θρανία. Η εισαγωγή σας στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας αποτελεί πιθανότατα την επίτευξη ενός από τους σημαντικότερους στόχους της προσωπικής και της επαγγελματικής σας ζωής. Η επιτυχία σας σάς εντάσσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και σας δίνει τη δυνατότητα για ολοκληρωμένη, επιστημονική κατάρτιση, η οποία, με τη σειρά της, σας ανοίγει νέους ορίζοντες στο μέλλον. Επιπλέον, η εισαγωγή σας, αποτελεί την απόδειξη ότι η σκληρή και συστηματική δουλειά ανταμείβεται ανάλογα και σας προβάλει ως παραδείγματα προς μίμηση στους υπόλοιπους μαθητές, οι οποίοι οδεύουν στον ίδιο δρόμο με το δικό σας. Ωστόσο, η επιτυχία σας δεν πρέπει να εκληφθεί ως τέλος, αλλά ως αρχή μιας νέας προσπάθειας, η οποία θα διακρίνεται από εξίσου συστηματική και επίμονη δουλειά και η οποία θα σας οδηγήσει στο δρόμο της προσωπικής ολοκλήρωσης και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Θα ήθελα να απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε σας τους ίδιους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας που σας στήριξαν κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου ταξιδιού προς τη γνώση.







Σε όσους δεν έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους σε κάποιο από τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η ζωή του καθενός μας είναι γεμάτη από προσπάθειες που δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία. Όμως ένα τέτοιο γεγονός δεν πρέπει κατά κανένα τρόπο να κάμπτει την αισιοδοξία σας και να αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξή σας. Αντίθετα πρέπει να ενδυναμώνει την επιμονή και τη θέλησή σας για μια δεύτερη απόπειρα ή για τη διερεύνηση εναλλακτικών δυνατοτήτων εκτός του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης οι οποίες, συχνά οδηγούν από διαφορετικό μονοπάτι στην επιτυχία και την αναγνώριση.
Θέλω να τονίσω ότι όλοι οι υποψήφιοι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είστε άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθειά σας. Σε όλους εύχομαι καλή επιτυχία, στους μεν επιτυχόντες για τη νέα τους πορεία μέσα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στους υπόλοιπους για μια νέα απόπειρα εισαγωγής ή για την αξιοποίηση άλλων εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δυνατοτήτων.
Καλή σταδιοδρομία και καλή δύναμη στη νέα σας ζωή!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου