Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.


Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. στην συνεδρίαση της στις 25/8/2012 αποφάσισε την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων, με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου .
Το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου αφορά:
1. Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.
2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον « ΤΕΙΡΕΣΙΑ» 3. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.








4. Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.
Στη Γενική Συνέλευση , η οποία είχε διάρκεια μεγαλύτερη των εξι ωρών και αρκετές φορές η ατμόσφαιρα ήταν «εκρηκτική» , πήραν μερος αντιπρόσωποι και πρόεδροι των 54 φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας.
Μπροστά στην δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε και στο κλίμα όξυνσης που επικράτησε, ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του Δ.Σ.
Σε δήλωσή του ανέφερε «Μετά το χάος που επικράτησε και την αδυναμία λήψης συνεκτικής απόφασης, είναι αδύνατον να εκπροσωπήσω τον κλάδο απέναντι στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θέτω την παραίτηση μου στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου» .
Σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. εκτιμώντας τις εξελίξεις θα αποφασίσει για την αναστολή των κινητοποιήσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου