Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οριστική απεμπλοκή για την προμήθεια εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε σήμερα τρεις αποφάσεις με τις οποίες ανοίγει ο δρόμος προκειμένου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να προχωρήσει στην απόκτηση κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού.

Με τις αποφάσεις αυτές επέρχεται πλήρης απεμπλοκή στις διαδικασίες των διαγωνισμών με αποτέλεσμα να είναι πλέον δυνατή η έναρξη των δημοπρατήσεων με τις οποίες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα αποκτήσει ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, μαγνητικό τομογράφο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και πολυτομικό αξονικό τομογράφο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Οι προμήθειες του συγκεκριμένου εξοπλισμού έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.







Η απεμπλοκή κατέστη δυνατή αφού προηγουμένως επαναδιατυπώθηκαν ορισμένα σημεία της αρχικής προκήρυξης ώστε να είναι απολύτως συμβατά με την κείμενη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. Οι επαναδιατυπώσεις αυτές αφορούσαν κυρίως τον προσδιορισμό των κατωτάτων ορίων στις ειδικές προδιαγραφές των συγκεκριμένων προμηθειών.

Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα αυτό είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου ειδική σύσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τότε ο Περιφερειάρχης είχε δεσμευτεί για εξεύρεση λύσης «με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο».
Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης υπέγραψε και μια ακόμα απόφαση που ανοίγει το δρόμο στη δημοπράτηση, από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», για την προμήθεια και εγκατάσταση πλήρους υβριδικού συστήματος γ-camera με προϋπολογισμό 596.550 ευρώ. Η προμήθεια έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

Μετά τις υπογραφές των σχετικών αποφάσεων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σε δήλωσή του τόνισε τα παρακάτω:

«Η συνεχής αναβάθμιση στον εξοπλισμό και στη λειτουργία των Νοσοκομείων της Περιφέρειας αποτελεί σταθερή προτεραιότητα και μόνιμη αγωνία. Ταυτόχρονα αποτελεί υποχρέωσή μου να λαμβάνονται όλες οι πρόνοιες πλήρους εναρμόνισης με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας ώστε οι διαγωνισμοί να είναι απολύτως διασφαλισμένοι και να κατοχυρώνονται πλήρως τα συμφέροντα των δημόσιων νοσοκομείων. Θα παρακολουθήσουμε την ολοκλήρωση των διαγωνισμών ώστε οι απαραίτητοι για τα νοσοκομεία εξοπλισμοί να τεθούν σε λειτουργία όσο πιο γρήγορα γίνεται προς όφελος όλων των πολιτών που είναι και οι χρήστες των υπηρεσιών υγείας».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου