Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ.



Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εξόρμηση του συλλόγου μας στη Νεμέρτσικα Ιωαννίνων.
Το Σάββατο διανυκτερεύσαμε στο χωριό Ωραιόκαστρο, άλλοι σε σκηνές και άλλοι στον ξενώνα του Κ. Δημήτρη, αφού πρώτα απολαύσαμε τα τσουχτερά μεν, αλλά απολαυστικά και γευστικά εδέσματά του.










Την Κυριακή το πρωί από το χωριό Κακκόλακο ξεκινήσαμε την ανάβαση διασχίζοντας ένα ανηφορικό και κακοτράχαλο μονοπάτι που διανοίχτηκε για να περάσει το δίκτυο ύδρευσης για το χωριό. Μετά από δυόμιση ώρες και σε μεγάλο υψόμετρο (περίπου 1700 μ.) συναντήσαμε στην υδρομάστευση του δικτύου, όπου το νερό ήταν απίστευτα παγωμένο. Στάση για ανάκτηση δυνάμεων και μετά ανηφορική πορεία για την κορυφή διασχίζοντας το αλπικό τοπίο του βουνού.
Μετά από μιάμιση ώρα φτάσαμε στην κορυφή πατώντας με το ένα πόδι στο Αλβανικό έδαφος και με το άλλο στο Ελληνικό στα 2208 μέτρα. Η φύση για άλλη μια φορά μας αποζημίωσε με την καταπληκτική και μοναδική θέα που προσφέρει κάθε βουνοκορφή που μόνο ο ορειβάτης μπορεί να απολαύσει.
Αφού γεμίσαμε τις μπαταρίες με ενέργεια, πίσω πάλι στην καθημερινότητα, αναμένοντας την επόμενη εξόρμηση για καινούργιες περιπέτειες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου