Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μουσική παράσταση «DUENDE-Η δύναμη του φυσικού ήχου».

ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ
DUENDE
Η δύναμη του φυσικού ήχου
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Έναρξη της Χειμερινής του Σαιζόν 2011-12 κάνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου σε συνδιοργάνωση με τον Μουσικό Σύλλογο «Ορφέας», παρουσιάζοντας τη μουσική παράσταση «DUENDE-Η δύναμη του φυσικού ήχου»

Το Duende είναι το συναίσθημα, το πάθος, η ανείπωτη συγκίνηση, που μπορεί να γεννηθεί από μία στιγμή καλλιτεχνικής έκφρασης στο χορό, τη μουσική, το τραγούδι,
κυριεύει όχι μόνο τον ερμηνευτή αλλά και το κοινό, δημιουργώντας συνθήκες, όπου η τέχνη μπορεί να γίνει άμεσα κατανοητή με ελάχιστα συνειδητή προσπάθεια.

Duende, έννοια συνυφασμένη με την κουλτούρα της Ανδαλουσίας που δύσκολα ερμηνεύεται με ακρίβεια, είναι η πηγή έμπνευσης της ιδιαίτερης μουσικής παράστασης που παρουσιάζουν, χωρίς καμία μικροφωνική ενίσχυση, η Ελένη Πέτα σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη Συγκίνηση και ατμόσφαιρα μυσταγωγίας προκαλούν μέσα από το Duende, επιλέγοντας να ερμηνεύσουν, με απολύτως φυσικό ήχο, μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου.
Τραγούδια των Madredeus, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, Nicola Piovani, Ishtar, συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Θάνου Μικρούτσικου.









Γνώριμες μελωδίες, σε καινούριο ηχητικό περιβάλλον, δένουν αρμονικά μεταξύ τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο. Ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα με διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική.
Η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης προτείνουν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με αίσθηση. Απολαύστε τους!

«Σε όλη την Ανδαλουσία όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί».
(Federico Garcia Lorca)

«Όλα τα τραγούδια αγάπης εμπεριέχουν duende. Ένα τραγούδι αγάπης, αγκαλιάζει πρώτα τον ενδεχόμενο πόνο, για να αγγίξει την αληθινή χαρά».
(Nick Cave)

Στη διάρκεια της συναυλίας ένα μέρος αφιερώνεται στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο. Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννησή του
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου.
Ώρες ταμείου 11.00 -13.00 & 18.00 – 21.00, τηλ. ταμείου 26410-56135
Τιμή Εισιτηρίου: 10 Ευρώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου