Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ecotrophelia 2011.



Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ιδιαιτέρως ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι η ελληνική συμμετοχή κατέλαβε την πρώτη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής «Ecotrophelia 2011», που πραγματοποιήθηκε στην Κολονία της Γερμανίας στο πλαίσιο της Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «Anuga 2011».
Ο μεγάλος νικητής της φετινής τέταρτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης «Εcotrophelia 2011» αναδείχθηκε ένα πρωτοποριακό αλλαντικό με το όνομα «Da Vero - Eco Seafood Cold Cuts» που δημιούργησε η ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.








Η Αυγουστίνα Γκαλιτσοπούλου, ο Γιάννης Σαρακατσιάνος, ο Δημήτρης Γεωργαντέλης και ο επιβλέπων καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μιχάλης Κοντομηνάς δημιούργησαν ένα νέο προϊόν που συνδυάζει τη διατροφική αξία των θαλασσινών και την οικολογική αξιοποίηση των παραπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων, σε μία υγιεινή διατροφική επιλογή. Το συγκεκριμένο προϊόν είχε επιλέξει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) για το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό.
Οι Πρυτανικές Αρχές συγχαίρουν ολόψυχα τους νικητές του διαγωνισμού και εύχονται καλή συνέχεια στο ερευνητικό έργο τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου