Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Έκοψαν το νερό στο ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας!



Το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας (ΚΑΦΚΑ), που παρέχει σημαντικές υπηρεσίες αποθεραπείας και φυσικής αποκατάστασης, καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας, δεν υδροδοτείται πλέον λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών προς τη ΔΕΥΑ του Δήμου Αμφιλοχίας!

Για ακόμη μια φορά, τα άτομα με αναπηρία έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της διαρκούς υποχρηματοδότησης του τομέα της κοινωνικής φροντίδας και δη των προνοιακών δομών που παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους. Η έντονη οικονομική κρίση της χώρας εντατικοποίησε τα διαχρονικά προβλήματα της πρόνοιας, που ελλείψει ευνοϊκών πολιτικών και μέτρων την οδηγούν μέρα με τη μέρα στην εξαθλίωση και γιατί όχι στην απαξίωσή της.










Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) απαιτεί, έστω την ύστατη στιγμή από την Πολιτεία να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους και να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις ενέργειες εκείνες που θα επιτρέπουν στην προαναφερθείσα δομή να συνεχίσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά τη λειτουργία της. Αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως κατεξοχήν, φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής, έχει χρέος να προστατεύσει την ασφαλή λειτουργία των δομών εκείνων που παρέχουν υπηρεσίες ζωτικής σημασίας στους πολίτες με αναπηρία και να αποτρέπει αποφάσεις που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία τους.

Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ επισυνάπτεται.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου