Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Σ. ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ.



Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας κα. Σοφία Γιαννακά με θέμα την ένταξη των έργων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στο Ε.Σ.Π.Α. Στην ερώτηση της η Βουλευτής αναφέρει:
Tο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης του Υπουργείου για ολόκληρη τη χώρα και ειδικότερα για την περιφέρεια. Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση Νομό της χώρας με κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή την αγροτική-κτηνοτροφική οικονομία, τις ιχθυοκαλλιέργιες και τις αλυκές.. Παράλληλα από γεωμορφολογικής άποψης ο Νομός παρουσιάζει ένα συνδυασμό διαφόρων φυσικών μορφωμάτων τόσο ορεινής όσο και πεδινής φύσεως.









Κατά συνέπεια, λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλία των φυσικών χαρακτηριστικών, την έκταση του νομού και το μεγάλο αριθμό των διαφορετικών ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Αιτ/νια έχει μια αυξημένη ανάγκη από διάφορα έργα τα οποία θα προωθήσουν την εκμετάλλευση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Αιτ/νιας σε τομείς όπως οι κοινωνικές υποδομές, η υγεία και ο πολιτισμός, πολλά από τα έργα που θα εκπονηθούν χρειάζεται να ενταχθούν στο Ε.Σ.Π.Α.
Τέλος απευθυνόμενη στον Υπουργό η κ. Γιαννακά ερώτα ποιά από τα έργα του Νομού πρόκειται να ενταχθούν στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, πότε προτίθεται το Υπουργείο να ανακοινώσει τα έργα αυτά καθώς και το χρονικό ορίζοντα υλοποίησής τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου