Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΙ δίνει τις τελευταίες της παραστάσεις.



Η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΙ δίνει τις τελευταίες της παραστάσεις μέχρι την Κυριακή

Η «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο» συνεχίζεται με την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΙ με το έργο «Σιωπή» που μέχρι την Κυριακή θα δώσει τις τελευταίες της παραστάσεις. Το θεατρικό αυτό φεστιβάλ οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου.
Το έργο «Σιωπή» είναι μια συρραφή κειμένων που αναδεικνύουν το κλίμα της εποχής κατά την άνοδο του τρίτου Ράιχ στην εξουσία και πριν το ξέσπασμα του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου με όλες τις καταστροφικές του συνέπειες. Ένας άντρας και μια γυναίκα αντιμετωπίζουν την κατάσταση της εποχής και μέσα από τους μονόλογούς τους δείχνουν τα όρια της ανθρώπινης ψυχής σε συνθήκες πίεσης των τυραννικών καθεστώτων.








Παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Σιάφης και Γιολάντα Καπέρδα. Μουσική ο Αλέξης Μπάγιας που παίζει ζωντανά με την κιθάρα του στη σκηνή. Την σκηνογραφία επιμελήθηκε η Αγγελική – Βασιλική Σιδέρη, τους φωτισμούς ο Βαγγέλης Νέτης και την σκηνοθεσία η Γιολάντα Καπέρδα. Προλογίζει ο Μιχάλης Μπίζιος. Σύνθεση αφίσας: Νίκος Οικονόμου. Φωτογραφίες: Δημήτρης Ντάρας.

(Οι τελευταίες παραστάσεις του έργου θα δοθούν από σήμερα Πέμπτη έως και την Κυριακή με ώρα έναρξης 9.15’ μ.μ.)
Οι τελευταίες παραστάσεις του έργου θα δοθούν από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή με ώρα έναρξης 9.15’ μ.μ.)
στο δημοτικό θέατρο Ιωαννίνων (Μετσόβου και Ακτής Μιαούλη γωνία, «παλαιά σφαγεία»). Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €. Μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, μέλη ΚΑΠΗ, ΑΜΕΑ και ανέργοι (με κάρτες): 7,00 €.

Το φεστιβάλ «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο» θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΩΡΟΣ που θα παρουσιάσει δύο παραστάσεις της ανατρεπτικής κωμωδίας του Σάκη Σερέφα «Λιωμένο Βούτυρο» και θα κλείσει με τρεις παραστάσεις του έργου «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ - ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου