Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εξέλιξη της διαδικασίας για την οργανωτική επιτροπή κάθε ΑΕΙ για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου του κάθε Ιδρύματος.



Στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νόμου-πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ανακοινώνεται η εξέλιξη της διαδικασίας για την οργανωτική επιτροπή κάθε ΑΕΙ για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου του κάθε Ιδρύματος.
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το νόμο για τη συγκρότηση της επιτροπής εκδίδεται μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη ή Προέδρου του Τ.Ε.Ι., που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η σειρά επιλογής των προσώπων ορίζεται ρητά στο άρθρο 76 παρ. β’ του Ν. 4009/2011. Εφόσον παρέλθει άπρακτη η προβλεπόμενη προθεσμία, η διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Από τα 33 ΑΕΙ που υποχρεούνται να εκδώσουν διαπιστωτική πράξη (εξαιρούνται τα επτά που έχουν Διοικούσες Επιτροπές), έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες συγκρότησης της επιτροπής και έκδοσης διαπιστωτική πράξης για 23 ΑΕΙ.
Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα και απεστάλη απευθείας στο Εθνικό Τυπογραφείο η διαπιστωτική πράξη των εξής ΑΕΙ:






 Ιόνιο Πανεπιστήμιο,
 Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
 Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
 και Χαροκόπειο,
 ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,
 ΤΕΙ Καβάλας,
 ΤΕΙ Καλαμάτας,
 ΤΕΙ Κρήτης,
 ΤΕΙ Λαμίας,
 ΤΕΙ Λάρισας,
 ΤΕΙ Πάτρας,
 και ΤΕΙ Σερρών.
Για τα ΑΕΙ που δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες εντός της προθεσμίας, το Υπουργείο Παιδείας προχωράει στην υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης της οργανωτικής επιτροπής η σύνθεση της οποίας ορίζεται από το Νόμο. Τα ΑΕΙ αυτά είναι:
 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο,
 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,
 Πανεπιστήμιο Κρήτης,
 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,
 Πανεπιστήμιο Πατρών,
 Πολυτεχνείο Κρήτης,
 ΤΕΙ Αθήνας,
 ΤΕΙ Ηπείρου
 ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
 και ΤΕΙ Μεσολογγίου,
Για τα υπόλοιπα Ιδρύματα, το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία μαζί τους, αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης τις αμέσως επόμενες ημέρες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου