Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πρώτο βραβείο στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .



Στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο Συνέδριο.
Το πρώτο βραβείο ελεύθερης ανακοίνωσης απέσπασε η εργασία με τίτλο ‘’ Vascular mapping of intrauterine pathology’’ με συγγραφείς τους F. Gkrozou, Μ. Paschopoulos, L.Lavasidis, T.Vrekousis, A.Vlachokosta, P.Asvestas, G. Matsopoulos, V. Ntousias, T.Stefos, στο Παγκόσμιο Συνέδριο 8th Congress on Women’s Health & Disease, το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και οκτώ Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες και έλαβε χώρα στην Κω, στις 1-3 Σεπτεμβρίου. Η βραβευμένη εργασία περιγράφει τη δημιουργία ενός αυτόματου συστήματος μελέτης της ενδομήτριας κοιλότητας με την εφαρμογή τεχνικών ανάλυσης της ψηφιακής εικόνας μετά από υστεροσκόπηση.
Η ανωτέρω ελεύθερη ανακοίνωση είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του ενδοσκοπικού τμήματος της Μαιευτικής και Γυναικολογικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.








Στα αντίστοιχα με τη βραβευθείσα εργασία επιστημονικά πεδία οι εκ των συγγραφέων Λάζαρος Λαβασίδης (Μαιευτήρας–Γυναικολόγος), Φανή Γκρόζου (Ειδικευόμενη Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων) και Αλέκα Βλαχοκώστα (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) διεξάγουν τη διδακτορική τους διατριβή με επιβλέποντες τους κ. Μηνά Πασχόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κ. Γεώργιο Ματσόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στην ερευνητική ομάδα συμμετέχουν επίσης οι Θωμάς Βρεκούσης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Β. Ντούσιας και ο Παντελής Ασβεστάς, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Έτσι, η συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων (Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΕΜΠ) και ιδιαίτερα του ενδοσκοπικού τμήματος της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής με εμπνευστή για τα ανωτέρω ερευνητικά πρωτόκολλα τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Μηνά Πασχόπουλο επέφερε ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο πάνω στην υστεροσκόπηση που τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης
Εδώ πρέπει να αναφερθεί και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε ο Διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Θεόδωρος Στέφος, ο οποίος με την επιστημονική του κατάρτιση, την εμπειρία του πάνω στα ερευνητικά πρωτόκολλα και τις νέες οργανωτικές δομές που καθιέρωσε συνέβαλε στην εξέλιξη της πειραματικής αυτής δουλειάς.
Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει την πρωτοτυπία της ερευνητικής προσπάθειας, αναγνωρίζει τις πιθανότητες εφαρμογής της σε κλινικό περιβάλλον και προσφέρει την ευκαιρία και για περαιτέρω εξελίξεις στο επιστημονικό αυτό πεδίο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου