Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου- Εκδήλωση.



Το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου συνεχίζοντας το φθινοπωρινό πολιτιστικό του πρόγραμμα, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο, διοργανώνει εκδήλωση με τον τίτλο:
Δημιουργός-Πρόκληση-Δημιούργημα».
Ο Δρ Ανδρέας Χαραλάμπους, Μουσουργός- Καθηγητής Πανεπιστημίου θα παρουσιάσει το έργο του:
«ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ - Requiem για ήρωες».
Το έργο εστιάζεται στη νεότερη ιστορία της Κύπρου και κυρίως των τελευταίων 50 χρόνων.
Αποτελείται από τρία μέρη και περιλαμβάνει:







-Αποσπάσματα ποιημάτων του Κύπριου Κύπρου Χρυσάνθη, του Ρόδιου Φώτη Βαρέλη, του εκπαιδευτικού Τίτου Μπάτη,

-Tο εγκώμιον «Ω γλυκύ μου Έαρ» και

- Τον παιάνα «Ίτε παίδες Ελλήνων» από τους Πέρσες του Αισχύλου.

Ο Δρ Ανδρέας Χαραλάμπους, Κύπριος γέννημα και θρέμμα, έχει προσωπικά βιώματα από τους αγώνες και τις θυσίες των Κυπρίων αγωνιστών και με βάση αυτά συνέθεσε το έργο του.
Θα ακουστούν αποσπάσματα από βιντεοσκόπηση παράστασης του έργου που δόθηκε στην Κύπρο.

Η οργανωτική Επιτροπή της ΓΕΑ με την εμπειρία που διαθέτει εγγυάται για την επιτυχία της.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ γεννήθηκε στην Ευρύχου της Κύπρου. Πριν ακούσει τους ανθρώπους να μιλούν, άκουσε τους ήχους του βιολιού από τον ξακουστό βιολάρη πατέρα του Ευέλθοντα Χαραλάμπους, τους οποίους συμπλήρωναν οι ήχοι του πολύχορδου λαούτου του παππού του Χαράλαμπου Γιαμανή.
Έκανε μουσικές σπουδές στην Θεσσαλονίκη (Κρατικό Ωδείο) κοντά στον μεγάλο Κύπριο μουσουργό Σόλωνα Μιχαηλίδη. Σπούδασε επίσης στο Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ, στο Reading, στο London University. Πήρε το διδακτορικό του με θέμα «Η Φιλοσοφία της τέχνης» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τιμήθηκε από πολλούς οργανισμούς διεθνώς. Εγκυκλοπαίδειες στην Αγγλία, Ελλάδα και Κύπρο περιέχουν το βιογραφικό του. Έργα του έχουν εκτελεστεί από μεγάλες ορχήστρες όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρίας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βράτσα και από μπαλέτο, όπως το Κρατικό Μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης, το Μπαλέτο της Όπερας της Ρουμανίας και από μεγάλους σολίστ σε πολλές χώρες. Έχουν κυκλοφορήσει 8 CD’ s με έργα του.
Έχει γράψει 34 βιβλία μουσικού, παιδαγωγικού και φιλοσοφικού περιεχομένου. Μεγάλοι διεθνείς μουσικοί οίκοι, όπως ο ιταλικός Berben και ο γερμανικός Podium έχουν εκδώσει μουσικά έργα του. Τον Ιούλιο του 2009 πήρε το πρώτο παγκόσμιο ειδικό βραβείο σύνθεσης.
Υπήρξε για 35 χρόνια καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και την Κύπρο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου