Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ στην ΠΑΤΡΑ | 14.10.2011



ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ

2011 BEST OF TOUR

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, Ακτή Δυμαίων, Πάτρα

Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας μας συντροφεύουν και το φθινόπωρο!

Θα μας αγκαλιάσουν με τις κρυστάλλινες φωνές τους και με τις αγαπημένες μελωδίες τους θα μας ταξιδέψουν σε μέρη που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν.

Θα εμφανιστούν στην Πάτρα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην Ακτή Δυμαίων.

Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του ‘80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότη









Έχουν συνθέσει πάρα πολλά τραγούδια, απλά και πιο περίπλοκα, «... ένα απλό τραγούδι είναι το ίδιο δύσκολο όσο και το σύνθετο...μερικές φορές μάλιστα το απλό είναι πιο δύσκολο από το σύνθετο. Αυτό συμβαίνει επειδή το απλό πρέπει να είναι απόλυτα αληθινό και πηγαίο. Δεν φέρει άλλα όπλα, παρά μόνο την αθωότητα και την αλήθεια του...», σχολιάζει ο Πάνος και ο Χάρης συμπληρώνει σε περσινή τους συνέντευξη στο Δίφωνο «...το απλό είναι διάφανο. Δεν θέλει να κρύψει ούτε να κρυφτεί από τίποτα. Εμείς ασχοληθήκαμε κατά κόρο και με τα δύο είδη...».

Με φωνές που αλληλοσυμπληρώνονται, στίχους άλλοτε ευαίσθητους και ερωτικούς, άλλοτε καυστικά κοινωνικούς και πάντα επίκαιρους, τα τραγούδια τους αγγίζουν πάντα τις καρδιές μας .... Νύχτωσε Νύχτα… Μια Βραδιά Στο Λούκι… Της αγάπης μαχαιριά… Φάνης…. Ανόητες Α γάπες…. Ρίτα Ριτάκι… Μη Γυρίσεις… Don't worry be happy... Γέλα πουλί μου....

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας με τις εξαιρετικές ερμηνείες θα μας ταξιδέψουν και τις φθινοπωρινές βραδιές, ξυπνώντας μας τα πιο ουσιαστικά συναισθήματα!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, Ακτή Δυμαίων Πάτρα

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει

Το εισιτήριο κοστίζει 18 ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ στην ΠΑΤΡΑ

DISCOVER ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, Πατρέως 30, Πάτρα τηλ.2610 624 916

Online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες /ωρο:
www.ticketpro.gr www.tickethouse.gr

ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ

Ο Χάρης & ο Πάνος Κατσιμίχας είναι οι πιο γνωστοί, στην Ελλάδα, εκπρόσωποι των τραγουδοποιών της γενιάς τους. Μια γενιά μουσικών που ξεκίνησε, από τη δεκαετία του ’80, να παντρεύει το ροκ με τη λαϊκή μουσική, τη μπαλάντα με τους δημοτικούς ήχους, το μπουζούκι με τα σαξόφωνα & τα συνθεσάιζερ.

Οι αδερφοί Κατσιμίχα γεννήθηκαν & μεγάλωσαν στην Αθήνα. Η μουσική τους πορεία στην Ελλάδα ξεκίνησε ουσιαστικά το 1982, τη χρονιά που συμμετείχαν στους αγώνες ελληνικού τραγουδιού στην Κέρκυρα, με το αστείο & ανάλαφρο τραγούδι "Μια βραδιά στο Λούκι". Το τραγούδι βραβεύτηκε και άνοιξε το δρόμο για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου "Ζεστά Ποτά", τρία χρόνια αργότερα, το 1985 δηλαδή.

Τα "Ζεστά Ποτά", σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη & με τη βοήθεια του Γιάννη Σπάθα & του Νίκου Αντύπα στην ενορχήστρωση, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας απήχηση σε ένα πλατύ και ταυτόχρονα ετερόκλητο κοινό, ένα κοινό που είχε κάθε είδους ακούσματα, από heavy metal & ροκ, μέχρι ποπ αλλά & λαϊκή μουσική.

Το καλοκ αίρι του 1987 οργώνουν την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες με μεγάλη επιτυχία και συγχρόνως κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός τους δίσκος με τον τίτλο 'Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις'.

Το 1989 κυκλοφορεί το άλμπουμ 'Απρίλη ψεύτη!'.

Το Σεπτέμβριο του 1992, κυκλοφορεί ένας ακόμη δίσκος με τίτλο 'Η μοναξιά του σχοινοβάτη'. Ένας δίσκος που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη πορεία και την ωριμότητα των δύο δημιουργών.

Το 1993 συμμετέχουν και στις δύο συναυλίες του Bob Dylan στο Λυκαβηττό.

Το Δεκέμβριο του 1994 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των αδελφών Κατσιμίχα, το ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο 'Της αγάπης μαχαιριά'. Τα τραγούδια 'Του έρωτα', 'Παλιά καλοκαίρια', 'Το δωμάτιο' είναι βασισμένα στα ομώνυμα ποιήματα της Λένας Παππά. Το τραγούδι 'Αμοργιανό μου πέραμα' είναι παραδοσιακό και σε αυτό συμμετέχει φιλικά η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων Γιάννη Τσιαμούλη από το Περιστέρι. Το τραγούδι 'Έτσι τρελαίνεσαι' είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου. Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι 'Η τσατσάρα' η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος.

Τα Χριστούγεννα του 1995, κυκλοφόρησε το μελοποιημένο μουσικό παραμύθι, που έγραψαν ο Χάρης και ο Πάνος, 'Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι' που αγαπήθηκε αμέσως από μικρούς και μεγάλους.

Οι αδελφοί Κατσιμίχα συμμετείχαν σε δίσκους πολλών συναδέλφων τους, των Πυξ Λαξ, του Θάνου Μικρούτσικου, του Αντώνη Βαρδή, του Διονύση Τσακνή, αλλά & άλλων. Το καλοκαίρι του 2000 συνεργάστηκαν με τους Πυξ Λαξ σε μια πετυχημένη σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα.

Μία γεύση από τις πολυάριθμες συνεργασίες, τόσο δισκογραφικά όσο & σε ζωντανές εμφανίσεις των Κατσιμιχαίων μπορεί να πάρει κανείς ακούγοντας την "Παράλληλη Δισκογραφία", μια δουλειά που κυκλοφόρησε το 1997, & εκτός από τις συμμετοχές, περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια των αδερφών Κατσιμίχα που ερμηνεύτηκαν από άλλους καλλιτέχνες. Ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος.

Το 2000, λίγο πριν το -πραγματικό-τέλος της χιλιετίας κυκλοφορεί το album "Τρύπιες Σημαίες", που δικαιώνει τους δημι ουργούς αλλά και το κοινό που περίμενε ανυπόμονα τα καινούρια τραγούδια τους.

Το 2001 οι αδερφοί Κατσιμίχα ανακοίνωσαν την απόφαση τους να σταματήσουν τις κοινές τους εμφανίσεις. Μάλιστα η αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους χαρακτηρίσθηκε ως μια από τις πιο συναισθηματικές και έντονες στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το διπλό live album με αποσπάσματα από τις συναυλίες του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το album αυτό σηματοδοτεί το τέλος των συναυλιών μιας 20ετούς πορείας. Εικοσιοκτώ τραγούδια που έχουμε γνωρίσει, αγαπήσει, τραγουδήσει από ολόκληρη τη δισκογραφική τους παρουσία.

Ενώ το Νοέμβριο του 2002 κυκλοφορεί το album “Στους ελαιώνες της αγάπης” με μελοποιημένα ποιήματα.

Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί η έκδοση "Μουσική Αυτοβιογραφία" που περικλείει την εικοσάχρονη πορεία του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, μέχρι το 2002, που εκδόθηκε ο τελευταίος κοινός τους δίσκος. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 2 DVD και 4 CD συν το μουσικό παραμύθι "Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι".

Τον Μάρτιο του 2010 οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, 10 χρόνια μετά από την τελευταία αποχαιρετιστήρια συναυλία τους το 2001, επανασυνδέθηκαν μουσικά και το ίδιο καλοκαίρι περιόδευσαν σε επιλεκτικές πόλεις της Ελλάδος και την Κύπρο.

Δισκογραφία

• 1985 Ζεστά Ποτά
• 1987 Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις
• 1989 Απρίλη Ψεύτη
• 1992 Υπάρχει λόγος
• 1996 Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
• 1997 Παράλληλη Δισκογραφία
• 2000 Τρύπιες Σημαίες
• 2001 20 Χρόνια Live
• 2002 Στους Ελαιώνες της Αγάπης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου