Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Έγινε η 23η ΣΟΣΔΕΗ στο Τρίκαστρο .



Πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2011 η 23η Συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου με διοργανωτή τον ΕΟΣ Πρέβεζας.
Οι αντιπροσωπείες έφτασαν στο Μύλο του Σκούρα το Σάββατο το απόγευμα και κατασκήνωσαν κατω από το γεφύρι του Αχέροντα δίπλα στο ποτάμι σ' ένα ειδυλλιακό τοπίο κοντά στις πύλες του Άδη.

Ο Πρόεδρος και τα άλλα μέλη του ΕΟΣ Πρέβεζας υποδέχτηκαν τις Ορειβατικές Ομάδες των Συλλόγων και τους εκπροσώπους τους από τα Γιάννενα, την Άρτα, το Μεσολλόγγι, την Κόνιτσα, την Ναύπακτο, το Πάπιγκο, αλλά και τη Λειβαδιά και τον Πύργο (Το Αγρίνιο δεν συμμετείχε με ορειβατική Ομάδα, αλλά μόνο με 2 εκπροσώπους) και ανακοίνωσαν το Πρόγραμμα της εξόρμησης, που ήταν η πορεία από την Συκιά (Κάτω Σερζιανά) ως το εγκαταλειμμένο χωριό Αβαρίκο στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάδειξη του ιστορικού μονοπατιού Σούλι- Ζάλογγο.
Στις αντιπροσωπείες προσφέρθηκαν αναμνηστικά φυλλάδια για την Πρέβεζα και τον Αχέροντα, ενώ η 23η ΣΟΣΔΕΗ αφιερώθηκε με απόφαση των Προέδρων στη μνήμη του φίλου ορειβάτη Νίκου Γιώτη που χαθηκε πρόσφατα σε τροχαίο.







Μετά την προγραμματισμένη σύσκεψη των εκπροσώπων των Συλλόγων, ακολούθησε γλέντι με μουσικές από ενισχυτή, αλλά και ζωντανή μουσική από τη φλογέρα του Δημήτρη Ξαξίρη και το τουμπελέκι του Γιώργου Μακρίδη, συνοδεία πολυπληθούς χορωδίας.
Οι χοροί και τα τραγούδια έδωσαν και πήραν μεχρι αργά το βράδυ με το κελάρισμα του Αχέροντα και το φεγγαρόφωτο να συμπληρώνουν το σκηνικό. Τα σουβλάκια της Στράτως και το κρασί που πρόσφερε ο Σύλλογος συμπλήρωσαν την ωραία βραδιά.

Την Κυριακή το πρωί πάνω από 200 ορειβάτες ξεκίνησαν από τη Συκιά και μετά από πορεία 3 περίπου ωρών εφτασαν στο Αβαρίκο και επέστρεψαν. Όλοι ενθουσιάστηκαν από την ομορφιά του τοπίου και την γραφικότητα του μονοπατιού, που διανοιξαν και σηματοδότησαν ορειβάτες της Πρέβεζας.
Όταν γύρισαν κουρασμένοι και ξαναμμένοι από την πολλή ζέστη της μέρας, έτρεξαν στο ποτάμι να βρουν λίγη δροσιά ή εβαλαν το κεφάλι κάτω από μια γάργαρη βρύση να μουσκευτούν.
Μερικοί επισκέφτηκαν το γειτονικό χωριό Ρεμματιά και περπάτησαν το μονοπάτι από τη θέση Γκούρα, όπου υπάρχει νεροτριβή και μύλος

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί τον Δήμο Πρέβεζας και το Δημοτικό Διαμέρισμα Λούρου και ιδιαίτερα τον Θοδωρή Λώλη για την τεχνική βοήθεια που μας πρόσφεραν.
Ευχαριστούμε ακόμα τον Σπύρο Βαγγελάκη για την αφίσα, καθώς και τους χορηγούς μας Τυπογραφείο Παπαγεωργίου,
Εργαστήριο μπουγάτσας Donald και
Απόστολο Μπέκα (ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ)

Το ΔΣ του Συλλόγου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου