Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνομπίλ (26 Απριλίου 1986). Η επέτειος αυτή συμπίπτει με μια νέα μεγάλη πυρηνική τραγωδία που ζει η Ιαπωνία, 66 χρόνια μετά τα ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, με το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα με ανησυχητικές εξελίξεις. Οι εξελίξεις αυτές επαναφέρουν στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο το ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων που στο όνομα της ενεργειακής κρίσης πολλαπλασιάστηκαν ραγδαία την τελευταία δεκαετία.







Είναι σημαντικό να αναπτυχθούν κινήματα ενάντια στη λογική της πολεμικής και της λεγόμενης “ειρηνικής” χρήσης της πυρηνικής ενέργειας. Να δυναμώσει η κριτική μέχρι να ανατραπεί το κυρίαρχο μοντέλο ανάπτυξης που γεννάει κινδύνους για την ίδια την επιβίωση της ανθρωπότητας.
Ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας που δοκιμάζεται από διαρκείς εντάσεις το καθήκον αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ανήσυχοι για το μέλλον μας ως πολίτες και ως αριστερά στη “νομοτέλεια” των μονόδρομων του μνημονιακού κλίματος της εποχής να μην εφησυχάσουμε. Να συναντηθούμε με τα φιλειρηνικά κινήματα ανά τον κόσμο στην ιδέα της προάσπισης του περιβάλλοντος αλλά και της ίδιας της βιωσιμότητας του πλανήτη.
Το Γραφείο Τύπου
της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου