Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Καταστροφή γαι τον τουρισμό.


Σε καταστροφική για τη χώρα, την οικονομία και τον τουρισμό εξελίσσεται η παρούσα κατάσταση, με ζωτικούς κλάδους της οικονομίας να συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την Κυβέρνηση να αδυνατεί να επιλύσει τα προβλήματα.






Μετά το χάος στα αεροδρόμια που έχει ήδη προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε επίπεδο εικόνας της χώρας και αγνώστου μεγέθους απώλειες από τη μη επιλογή της χώρας μας ως προορισμού διακοπών, αντιμετωπίζουμε τώρα και έλλειψη καυσίμων που οδηγεί και σε ματαιώσεις πτήσεων, αφού υπάρχει αδυναμία τροφοδοσίας σε μερικά αεροδρόμια. Ακόμα, αποτρέπει τουρίστες από τις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, ΠΓΔΜ) να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, ενώ προφανείς είναι και οι επιπτώσεις στις μετακινήσεις των εγχώριων τουριστών.

Ο ελληνικός τουρισμός μετά την οικονομική κρίση, τα γεγονότα του Μαΐου, τον αποκλεισμό της Ακρόπολης και των κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, το συχνό αποκλεισμό του κέντρου, την παρεμπόδιση των επιβατών και τις απειλές κατά των κρουαζιερόπλοιων, έχει τώρα να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις στα αεροδρόμια και την έλλειψη καυσίμων. Συνιστά τουλάχιστον ειρωνεία να επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός ότι ο τουρισμός αποτελεί τη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα της χώρας μας και παράλληλα να του επιφυλάσσεται αυτή η μεταχείριση.

Τα προβλήματα του τουρισμού, σε πολύ μεγάλο μέρος τους, είναι και προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και η Κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ομαλή καθημερινότητα του πολίτη, το δικαίωμα στην εργασία και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Η επιλογή της Κυβέρνησης να αντιμετωπίζει παθητικά τα παραπάνω διαλυτικά φαινόμενα, οδηγώντας ταυτόχρονα σε αντιπαραθέσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να πράξει τα δέοντα για το καλό του κοινωνικού συνόλου, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και ξεπερασμένες προσεγγίσεις στη διακυβέρνηση σύγχρονων και ευνομούμενων κρατών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου