Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Βασίλης Ιωάννου: «Στόχος μας η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα»
Ζητήματα οργάνωσης σχολικών μονάδων, ελλείψεων, προβλημάτων και προγραμματισμού εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς απασχόλησαν τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη Πρέβεζας, κ. Βασίλη Ιωάννου, παρουσία του αρμόδιου Αντινομάρχη κ. Δημ. Κώστα, των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημ. Ηλιόπουλου και κας Βασιλ. Σφονδύλη, της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κας Αλεξ. Τζουμελέκα και του Προέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, κ. Γ. Φραγκούλη.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχολούν το Νομό, στα έργα ανακαίνισης και κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη από τη Ν.Α. Πρέβεζας, αλλά και στο ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται την φετινή σχολική χρονιά, δυσχαιρένοντας την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Ο Νομάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών που πραγματοποιούνται στο συγκρότημα των Γυμνασίων του Φόρου, καθυστέρηση η οποία οφείλεται (όπως ο ίδιος δήλωσε) αποκλειστικά στον ΟΣΚ εξαιτίας ελλιπούς χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα τόνισε, ότι γίνονται προσπάθειες η ανακαίνιση να έχει ολοκληρωθεί εώς το τέλος του έτους.
Μέσα από την συζήτηση διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα σχολικά κτίρια του νομού, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση ότι έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία για την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για το Μουσικό Σχολείο, για το οποίο ήδη ετοιμάζεται η προκήρυξη της μελέτης προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Πρέβεζας στην περιοχή του Μύτικα.
Όσον αφορά τις ελλείψεις στην στελέχωση των υπηρεσιών και κυρίως των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Ιωάννου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο Παιδείας θα έχει προβλέψει την κάλυψη των κενών θέσεων είτε με μόνιμο προσωπικό είτε με αναπληρωτές. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε από την Υπουργό Παιδείας να καλυφθούν όλα τα κενά για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά χωρίς απώλειες διδακτικών ωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου