Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Έντονες διεργασίες για τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια στο Συνασπισμό.


Εντατικές συζητήσεις με επίκεντρο την συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την εκλογική τακτική βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσεις για υποψηφίους δεν πρόκειται να ανακοινωθούν, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.








Όσον αφορά την υποψηφιότητα του εργατολόγου κ. Α. Μητρόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής, πηγές του ΣΥΝ τόνιζαν ότι παραμένει στο τραπέζι.
Αύριο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού για να συζητήσει όλη την εκλογική ατζέντα, δηλαδή υποψηφιότητες σε όλη τη χώρα και την εκλογική τακτική όμως σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο ΣΥΝ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αρνητικά πιθανή υποψηφιότητα του κ. Α. Αλαβάνου στην Περιφέρεια Αττικής, ωστόσο υπογραμμίζονταν η διάθεση να υπάρξει κοινή δράση και συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους τομείς, που προς το παρόν δεν προσδιορίζονται.
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της οποίας είναι πιθανό να προταθεί εκ νέου η υποψηφιότητα του κ. Αλαβάνου και να συζητηθεί η συνολική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών.
Πηγές του ΣΥΝ τόνιζαν ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναμένονται αποφάσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, γιατί πέραν των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αναμένουν και την ανακοίνωση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο στην αυριανή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ όσο και στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη θα συζητηθεί και η εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ στην οποία στελέχη του Συνασπισμού αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ στις 10 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.


Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου