Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Διπλή επίθεση στο μετρό της Μόσχας

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής το πρωί της Δευτέρας σε δύο σταθμούς του μετρό της Μόσχας. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 37 νεκρούς και τουλάχιστον 33τραυματίες...



Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής το πρωί της Δευτέρας σε δύο σταθμούς του μετρό της Μόσχας. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 37 νεκρούς και τουλάχιστον 33τραυματίες. Ωστόσο, οι αρχές μιλούν για τουλάχιστον 40 νεκρούς. Oι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται, ενώ στην περιοχή των επιθέσεων επικρατεί χάος.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 7:50 το πρωί τοπική ώρα, το σταθμό Λιουμπιάνκα όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Ο νεότερος απολογισμός να κάνει λόγο για τουλάχιστον 23 νεκρούς και 12 τραυματίες. Ο σταθμός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ στο ίδιο σημείο στην επιφάνεια, στεγάζεται η εδρα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών FSB, της πρώην KGB. Κατά μαρτυρίες αυτοπτών, η πρώτη έκρηξη, στο σταθμό Λιουμπιάνκα, σημειώθηκε μέσα στη στοά ανάμεσα σε αυτόν και το σταθμό Οχότνι Ριάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου