Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

MHNYMA ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, μας βρίσκει για μια ακόμη φορά αντιμέτωπους με ένα πρόβλημα, που όχι μόνο δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται, αλλά, δυστυχώς, μέρα με την ημέρα μεγεθύνεται.

Τα ναρκωτικά βασανίζουν και ταλαιπωρούν ολόκληρη την Ελλάδα. Αποτελεί όμως και μείζον ζήτημα για την Ήπειρο, καθώς παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες η περιφέρεια μας εξακολουθεί να αποτελεί «κέντρο» μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών από τη γειτονική Αλβανία.

Η οικονομική κρίση επιβαρύνει την κατάσταση: Πολλές οικογένειες ζουν καθημερινά έναν εφιάλτη. Νέα παιδιά οδηγούνται στην καταστροφή και στην απομόνωση. Ο κοινωνικός ιστός διαρρηγνύεται.

Η αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών είναι Εθνική Υπόθεση. Είναι όμως και υπόθεση του καθένα πολίτη, που καλείται να επιδείξει τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη για να αμβλυνθούν καταστάσεις, να στηριχθούν οικογένειες.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στηρίζει ενεργά τις δράσεις πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και καταπολέμησης των ναρκωτικών. Υλοποιεί στο ακέραιο τη δέσμευση στήριξης του ΚΕΘΕΑ για τη δημιουργία δικτύου, σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που να καλύπτει και τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Συνεχίζουμε παράλληλα την προσπάθεια για την εξασφάλιση χώρου για τη δημιουργία Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ, η οποία να καλύπτει ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.










Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής, επίπονος, σκληρός και χρειάζονται τεράστια ψυχολογικά αποθέματα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που καθημερινά δίνουν μάχη για την θεραπεία και κοινωνική ένταξη των θυμάτων. Η Πολιτεία έχει χρέος, ακόμη και στην σημερινή πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε τους στηρίξει, αφήνοντας έξω από τις περικοπές τους φορείς τους, εξαντλώντας όλη της την αυστηρότητα στους εμπόρους των ναρκωτικών.


Σε Ημερίδα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας παρέστη ο Περιφερειάρχης

Η έξοδος της χώρας μας από την οικονομική κρίση, μπορεί να γίνει μέσω της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε ημερίδα που διοργάνωσαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για τις καλλιέργειες μανταρινιάς και ακτινιδιάς, η Φυσιατρική Εταιρία, ο Δήμος Φιλιατών, ο Γεωπονικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και το ΓΕΩΤΕΕ. «Στη Θεσπρωτία γίνεται σπουδαία δουλειά με τις μανταρινιές, την οποία πρέπει να ενστερνιστούν και άλλες περιοχές της χώρας», διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του συνεταιριστικού κινήματος: «Οι εποχές έχουν αλλάξει και για να υπάρχει μέλλον, χρειάζεται να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας οι Ενώσεις και να δημιουργηθούν συνεταιρισμοί με τη συμμετοχή μόνο των κατ΄ επάγγελμα αγροτών».
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι για να αλλάξει πορεία η χώρα μας, πρέπει απαραιτήτως να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου